donderdag 26 maart 2020

stomzinnig

Dat thuis zitten is echt een ramp voor mij.. ik vind er geen klap aan maar het is voor de goede zaak...
Kortom je gaat van alles doen, allemaal klusjes die je normaal niet doet maar nu dus wel...

Ik ben druk bezig met mijn huis schoon te maken een soort van grote schoonmaak zeg maar, ik kan er natuurlijk voor kiezen om lekker languit op de bank, of nog beter in mijn bed lekker tv te kijken, etc maar ik ben toch ook wel van de actief blijven.. ben bang dat als ik dat niet doe dat ik dan mijn conditie ga verliezen en dat is het laatste wat ik wil.... ik wil zo fit mogelijk blijven daarom doe ik heel bewust elke avond een aantal oefeningen in huis.. het is een wonderlijke wereld die ontstaat..

Daarnaast probeer ik toch ook elke dag een frisse neus te halen... even buiten. al is het op het balkon.. maar even uit huis..

Maar nu komt het. het blijkt inderdaad dat ik geen oog heb voor schoonmaken.. dat gaat niet.. daar ben ik niet goed in dat weet ik zeg niet voor niets dat ik een vrouwenhand mis voor het schoonmaken van mijn huis... ik zie het niet en ik begrijp het gewoon niet..

Maar okey simpel als ik ben.. ik dacht ik ga mijn ramen wassen, dit is nogal een klus op 3 hoog maar goed wie het niet probeert krijgt nooit iets voor elkaar toch. dus we gaan ervoor..

Had ik niet moeten doen.. ik kan dat niet. had goede tips van vriendinnen  hoe het moest en wat niet.. dus ik ging vol goede moed aan het werk.

Emmertje gevuld, een prachtige zeem gekocht, etc. en aan de slag.. het ging als geweldig.. ik vond het zowaar leuk.. wat spetteren met water en wat klooien met water heerlijk. ik stond er bijna bij te zingen..

Totdat ik de volgende ochtend uit mijn bed kwam de zon op de ramen scheen
het was alsof er een kooi om mijn huis was gezet prachtige strepen, ook nog mooi gelijkmatig verdeeld wat al knap is.. maar toch
..  bizar het zag er niet uit
ik heb gewoon maar heel snel mijn ogen dicht gedaan en gedacht.... okey… ook dit gaat over.
dit zal ook wel rechttrekken..

Mijn lieve buuf, mijn steun en toeverlaat in het schoonmaken, en in meer.. probeerde mij laatst uit te leggen hoe ze mijn huisje schoonmaakt.. ik luister maar na de opmerking in jouw keuken ben ik zeker een uur bezig.. haak ik af. ik denk dan een uur.. EEN UUR. mijn hemel wat en hoe ik ben in 10 minuten klaar. het aanrecht schoon, het fornuis schoon, een lapje over de koelkast en klaar. de vloer zuigen en dweilen vind ik geen punt dat is zo gebeurt altijd.. dus daar doe ik dan ook niet moeilijk over..  toen ook nog de opmerking kwam dat ze minstens 30 minuten bezig was met mijn douche..  ik dus 10 minuten hooguit.. was ik klaar. dacht dit doe ik nooit meer.. echt niet.. dit is zo tegen natuurlijk.. dit is zo niet mijn ding..

laat maar...

dit laat ik wel over aan experts.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten