donderdag 19 maart 2020

onderwijs op afstand

Het is een feit.. onderwijs op afstand geven.. heel bijzonder...
We  zitten elke werkdag van 9 tot 12.00 achter onze i-pad en een aantal met hun laptop, klaar om onze leerlingen les te geven, om vragen te beantwoorden....

Daar begint het bij mij te gloeien. hoe kan ik het leuk maken.. als docent te gaan zitten of als een type..  en ik ben vooral van de typetjes spelen. dus ben ik nu in mijn huis aan het zoeken naar een geschikt iets om een rol te spelen..  zodat de kinderen een soort vermaak hebben mochten ze me eens opzoeken.. lijkt me leuk. mijn favo type kan ik helaas niet spelen.. opa Jopie daarvoor heb ik de spullen niet dus dat is een lastige.. maar goed we broeden er op wie weet kom ik tot iets deze week wat ik kan spelen en zo een beetje lol te brengen  onder de leerlingen.

Het is gelukt ik heb een pet gevonden is eigenlijk mijn gewone pet die ik altijd draag maar dat is niet erg...  ik heb een bril kunnen maken van een 3 d bril.. waar er toch tig van liggen.. heb een colbert uit de kast gehaald wel een hele nette maar dat kan. grijs met zwart.... rode vlinderstrik vond ik ergens.. .. dus dat werk goed..  maak wel het verhaal dat opa bij zijn kleinzoon op bezoek is en dat hij dus moest binnen blijven omdat hij kwetsbaar is. maar ja dat hij dus nu bij die rare kwiebus moet blijven slapen... zijn klein zoon die iets met theater doet ….
moet hem wel iets anders spelen dan in de klas.. daar scheld hij alle kinderen uit... maar dat kan nu niet het zou best eens kunnen dat er docenten en leidinggevende mee gaan kijken.

Ik ga het voorzichtig opstarten.. eerst op de woensdag van 11.55 tot 12.00 kijken of men het leuk vind.. dat vraag ik aan het einde... of ze het leuk vonden dat ze dat mogen mailen en bij 20 reacties ga ik er mee door.. en misschien wel dagelijks.. 5 tot 10 minuten.. opa jopie ter vermaak ..  in deze tijden..  we zullen zien

kortom de plannen zijn weer gesmeed

Mijn vak leent zich niet echt voor onderwijs op afstand, dus heb ik maar een aantal opdrachten bedacht die leuk zijn om te doen, die ze leuk kunnen uitvoeren,.. 

de eerste opdracht deze week is maak een filmpje waarin je drie spreekwoorden uitbeeld.. en ik krijg prachtige filmpjes binnen... de leerlingen maken er werk van...  dus dat is mooi... ik geniet van hun vindingrijkheid.. zoals met je neus in de boter vallen.. of  de bloemetjes buiten zetten... heerlijk..

Ik heb ze beloofd dat als we weer op school zijn dat we een wedstrijd gaan doen wie de meeste goed raad in de klas op papier...  dan ga ik de winnaars of winnaars trakteren op iets lekkers, denk een zakje chips of zo iets... feestelijk beginnen met ze.


Daarnaast had ik de opdracht standbeelden bedacht. ze moeten een standbeeld gaan zoeken op internet, deze dan uitbeelden op 3 verschillende plekken.. op een plein, in de natuur en ergens thuis..
 heb al eentje gezien geweldig een beeld van de kerk stond ze uit te beelden.. geweldig.


De derde is het maken van een stopmotion.. 
gewoon met wat er in huis is een leuk filmpje maken..  ben benieuwd wat ze er van maken. erg leuk lijkt me, ik hoop dat we daarna weer aan het werk mogen.. en ach anders heb ik nog genoeg dingen om de kinderen te laten doen maar het zal veel multimedia zijn mar dat is ook prima..
en zo kom ik weer op andere leuke ideeen voor lessen

 zoals ik al eerder zei het onderwijs geen dag hetzelfde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten