woensdag 28 september 2011

koekelekoe

Vandaag wegens het prachtige weer met de leerlingen uit de ISK (= internationale schakelklas) lekker onder hun algemene vormings uur naar buiten gegaan. We hebben lekker lopen wandelen in het bospark en ineens zag ik dat de kinderboederij open was (http://www.alphens.nl/locaties/recreatie/77,kinderboerderij-bospark.html?utm_source=google&utm_medium=adwords&utm_campaign=alphens&gclid=CJ_46c2kwKsCFcgj3godyTBTuA)
en aangezien ik wist dat ze net hadden geoefend met dieren voor hun taalvergroting was dit de gelegenheid om met ze de boerderij op te gaan. We hebben er heerlijjk lopen wandelen en ik heb weer een paar rare namen gehoord voor onze dieren in diverse talen. Erg aandoenlijk was dat een lln uit somalie een stukje brood kreeg van een bezoeker om de geiten te voeren, en dat deed hij, hij vergat even dat geiten gulzig zijn en dus tegen hem opsprongen. Maar zijn blik en zijn lach daarna was goud. Zo ook hoe goed dieren werken op kinderen, ze knuffelen en ze aanraken en praten met de dieren. Prachtig ik vindd at een kinderboerderij nooit mag verdwijnen uit Nederland omdat het zoveel teweeg brengt bij kinderen.
Mijn leerling uit Tsjechie kon kukeleku niet uitspreken en zei steeds koekelekoe.. wat erg grappig was, zeker toen een haan terug kraaide.
Het is trouwens wonderlijk om met zoveel nationaliteiten in een nederlandse kinderboerderij te lopen, we hebben momenteel 15 verschillende nationaliteiten in de twee klassen van de isk.. dus dat gaat goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten