vrijdag 7 april 2023

The Passion.....

 

Nadat ik de prachtige, toch soms wat geforceerde theatershow van Peter had bekeken, was ik op tijd thuis om voor het slapen gaan te kijken naar de Passion 2023..

Ik heb er naar uitgekeken, maar wist niet wat ik kon verwachten. Al jaren kijk ik en was wel al tot de ontdekking gekomen dat niet alle afleveringen even sterk zijn.. dit keer moet ik zeggen dat ik diep teleurgesteld ben.

Ik vond er totaal geen passie in zitten, het was niet tot een hoger niveau gebracht, misschien is het ook omdat ik ze al vanaf het begin kijk, ik soms de spelers die Maria spelen niet erg sterk vond, Simone vond ik destijds, net als Shirma larousse niet  echt mij raken.. Jan Dulles als Jezus vond ik ook geen succes. maar dit keer was ik erg terleurgesteld in de hele cast. alleen Buddy met het lied Sorry, raakte me, ook hoe hij het zong in de totale leegte van die grote silo.. zo mooi.. echt complimenten.. de rest vond ik zwak.. het was gek, de verhalen spoel ik tegenwoordig al door.. dat trek ik al niet meer van de mensen die het kruis dragen.. maar dit keer trok ik ook de vertellen niet helemaal.. 

Het vreemde was wel dat meestal als ik de eindscène zie ik een traan laat als ineens Jezus verschijnt altijd erg hoog in de lucht.. of zoals ooit RenĂ© van Koten op de Hofvijver (  dit blijft mij het meest raken, altijd weer) met zijn blote voeten in die koude Hofvijver.. brr..  maar het lied dat zo gedragen werd..

Maar dit keer vond ik alleen maar 1 lied mooi en vraag me af of het niet eens tijd gaat worden om te stoppen met de passion. het lijkt erop dat het de laatste jaren niet meer het niveau kan halen wat het ooit gehaald heeft..

Toch even Buddy Verder in het zonnetje zetten en daarna natuurlijk mij grote favoriet..






Geen opmerkingen:

Een reactie posten