donderdag 13 april 2023

Eten bij Loetje ( biefstuk 0.0)


 
Vriend Niels had erover dat ze bij Loetje een biefstuk 0.0 hebben , dus een vegetarische biefstuk. Hij stelde voor om daar  eens samen uit eten te gaan. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen, uit eten met Niels is altijd erg gezellig. We koken tenslotte al samen bij de eetclub, hebben al samen de nacht doorgebracht in een hotel in hetzelfde bed, dus ach uit eten is een logisch vervolg stap. Een afspraak leek moeilijk maar we hadden het al snel geregeld. Afgelopen  dinsdag was het dus zover. We gingen uit eten. .

Om half 7 haalde ik Niels op bij zijn huis. We reden meteen door naar Reeuwijk naar Loetje. Het leek heel goed te gaan totdat we ineens ergens midden in  een woonwijk staan en ergens naar verwezen worden waar we dus totaal niet moeten zijn... denk dat we op weg waren naar een gezin dat Loetje als achternaam heeft.

Gelukkig lachen we beiden enorm, mede omdat we dit al ons handelsmerk noemen, omdat we met het weekeinde weg ook al de verkeerde afslag namen... nu dus weer.

Maar uiteindelijk toch terecht gekomen bij Loetje, waar we vriendelijk werden ontvangen. We kregen een prachtige tafel waarbij ik keek naar een muur aan mijn linkerkant, tegenover mij Niels en  aan de rechterkant de bar. kortom de beste plek.

We besloten om luxe te eten dus drie gangen, als voorgerecht koos ik de burrata met brood en pesto en tomaten, Niels koos voor de runderlapjes met een vette saus.

Daarna gingen we voor de Biefstuk 0.0 (De koe wordt vervangen door een 3D-printer met drie spuitmonden aan zijn uier.  Tegelijkertijd printen deze spuitmonden laagje voor laagje de nieuwe Biefstuk Bali 0.0 van Loetje uit. Deze biefstuk staat sinds 15 juni 2022 op het menu bij dit biefstuk restaurant in een beperkt aantal locaties.)
ik nam die met de knoflook jus, Niels die met de sambaljus.. we bestelden er ook zoete aardappel friet bij met aoilie , We kregen er brood bij geserveerd en het was heerlijk, In het begin dacht ik wat een lullig klein stukje vegetarisch vlees, maar het was meer dan genoeg, wat ik wel miste, wat ik had gelezen in de revieuw dat er bietensap uit zou lopen, alsof je echt een medium biefstuk had, die van ons was denk ik diep doorbakken.. want ik heb geen bietensap gezien. maar dan nog het was heerlijk.

Als je dan toch met elkaar uit eten bent, wat is er dan leuker om ook nog even een toetje te nemen, we namen dus heel  erg lekker de drie chocolade, waarbij een brulee met witte chocolade, een bolletjes chocolade ijs met allerlei lekker kruimels. en lava taartje. heerlijk.
Als afsluiting een kopje thee met die eeuwige niet te hagelen noga omdat hij zo hard is en kleverig dat je steeds het gevoel hebt dat je hele gebit uit je mond dreigt te vallen.

Maar het gezelschap was meer dan goed en we hebben heerlijk zitten te praten, meteen gezegd dit gaan we vaker doen samen even uit eten, het is gezellig en we hebben genoeg om over te praten.

rond half 10 heb ik Niels thuis afgezet en naar huis gereden met een heerlijk voldaan gevoel van lekker eten en een goede avond met heerlijke gesprekken.
 







 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten