vrijdag 29 juli 2022

wel of niet een korte broek aan......

 


https://www.kanikeenkortebroekaan.nl/

Tijdens het wandelen keek ik even op een  nieuws site en zag bovenstaande link staan, dacht wat grappig, nooit geweten dat deze link bestond..  maar hij is gewoon te dom voor woorden, toch kent deze link een gigantische populariteit, het is echt bijzonder hoorde ik al, dus ik heb eens gekeken en dacht dit is best grappig, alsof ik me hier iets  van aan zal trekken, ik doe toch wel wat ik doe en hoe ik het wil doen. dus dat is mijn stijl nu eenmaal.

Daarnaast las ik laatst een blog van iemand die vond dat je op een bepaalde leeftijd geen korte broek meer kon dragen, laat staan met teenslippers... ik lees het en denk dan alleen maar. wat toch jammer dat je je in jouw leven zo laat beperken door wat men vond of vind.. Dat is soms al helemaal achterhaald, net als onderstaande.. men schrijft de wet/ regels voor, en de meerderheid gaat dat zien als normaal.
Ik ben altijd al dwars geweest van dit soort regels, ik vind namelijk het gaat om wie ik ben niet wat ik draag en ja.. het is zomervakantie en ik loop inderdaad de hele anderhalve maand in korte broek, geen moderne broek, geen nette broek maar een broek waarin ik me lekker voel, hij zit goed, past goed en sterker nog. hij is zwart.. heerlijk.. 
maar toch voor men die het nog graag wil doen zoals het nu schijnt te moeten heb ik op internet opgezocht de do en dont's met het dragen van een korte broek. en geloof me.. ik voldoe aan alles niet.. heerlijk.
okey ik draag geen sokken in mijn sneakers. ik heb namelijk hoge paladiums waarin ik me lekker voel.. dus mijn sokken zijn niet te zien.. en ja soms draag ik ook nog teenslippers.. heerlijk met dit warme weer.

De zomer is in aantocht en dat betekent strand, terrasjes, zwemmen, de tuin in en gewoon lekker buiten zijn. Heerlijk! Alhoewel, laten we eerlijk zijn. Al die melkflessen bij elkaar, witte sokken met bijpassende foute sandalen en benen vol wintervacht is niet erg appetijtelijk. Hoe kun je deze zomer toch modieus en enigszins smakelijk over straat lopen? Wij vertellen je het!

Trotseer met stijl een hittegolf

Die esthetisch verantwoorde mannen uit reclames van Armani en Calvin Klein zijn net aliens. Ze zijn fascinerend, mindblowing, intrigerend en tegelijkertijd vraag je je af of ze nou wel echt bestaan. Waar we het sowieso eens over kunnen zijn, is dat ze niet bepaald lijken op de doorsnee Hollandse man. Volgens sommige styleguides zijn shorts op het werk not done. Maar als je een ware hittegolf moet trotseren en je lekker zit in de tuin, op je boot of naar een pretpark gaat, dragen wij nuchtere mannen gewoon een korte broek. We don’t care. We hebben het warm. Dus die lange broek uit en show met trots die bleke kuiten, prachtige knieën en golvende beenharen!


Basics van de korte broek

Hoe draag je zo’n korte broek nou? Hier de vuistregels. Draag een korte broek een handpalmbreedte boven je knie. Is jouw short iets langer? Vouw hem dan om. Dat staat ook direct vlot! Over de sokkenkwestie zijn we kort. Geitenwollensokken en andere sokken zijn uit den boze. En sokken zien we ook liever niet in sneakers. No sweat! Om je schoenen fris te houden, kun je speciale sneakersokken dragen. Ook handig om te weten: jouw shorts horen een beetje losjes zitten. Niet te strak om je benen en niet te los zodat je erin zwemt.

 

Zomerse musthave: jeansshorts

Denim shorts mogen, net als de lange jeans, niet ontbreken in je kledingkast. Dit item zit comfortabel, kun je met eigenlijk alles combineren, staat goed en is praktisch. In combinatie met een wit t-shirt, stoere zonnebril, witte sneakers of leren sandalen creëer je snel een casual summer look. Deze korte broek van No Excess is gemaakt van jog denim, zodat hij nog lekkerder zit. Helemaal ideaal tijdens de plakkerige, hete zomerdagen! Of ga voor deze grijze short van PME met stretchstof voor extra draagcomfort als je een dagje weg bent. Liever relaxen met je vrienden op het terras? Ga dan bijvoorbeeld voor de een mooie short van Scotch & Soda!


Ga voor de chique chino

Deze zomer zie je, naast de jeansshort veel korte chino’s in natuurlijke, neutrale tinten. Denk aan verschillende kleuren bruin, grijs, kaki en groen. Ideaal dus als basis voor jouw zomerse outfit. Combineer een mooie No Excess short bijvoorbeeld perfect met een opvallende polo van State of Art met stipjes, strepen of een subtiel bladdessin. Houd je juist van praktische korte broeken en wil je wel die handige zijzakken voor je portemonnee en telefoon? Dan is er altijd nog de tijdloze driekwart-cargoshort. Maar pas op mannen: dit is niet écht een korte broek!

 

 

 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten