donderdag 24 januari 2019

zo lief...

"Meneer ik heb een steen voor u mee genomen uit Australiƫ. Hij lag vlak naast een Koala"


Daarmee begon mijn eerste dag na de kerstvakantie. Een leerling was op vakantie geweest in Australiƫ en aangezien ze weten dat ik gek ben op stenen uit diverse landen, had ze deze voor mij meegenomen. Ik doe er verder niets mee, ik doe ze niet in mapjes, ik rubriceer ze niet, het enige wat ik doe is, ze in een grote pot gooien met allemaal stenen, De stenen van mijn vakantie waar ik geweest ben, de stenen van vrienden die stenen van mij meenemen uit allerlei uithoeken van de wereld, van leerlingen die aan mij denken. Ik word er alleen maar heel blij van dat ik ze heb en kan bewaren.

Het begon ooit heel lang geleden met het liedje van Paul de Leeuw, ik heb een steen verlegd in de rivier op aarde. Dat raakte me dat lied. ik vond en vind het mooi.. ik geniet ervan..

Doordat lied ben ik gaan beseffen hoe belangrijk stenen zijn, de kleine steentjes die je soms neerlegt in iemands leven, om zo die rivier iets anders te laten verlopen dan de rivier waar ze in stromen.. 

Ook in mijn gesprekken met leerlingen geef ik ze altijd een steentje, om ze te laten weten dat ze een kei zijn, dat ze uniek zijn en dat ze alles kunnen, al is het soms moeilijk. ze kunnen het vertel ik ze dan.

Ze pakken het op, nog regelmatig krijg ik via allerlei kanalen te horen dat ze dit steentje nog hebben ,zelfs jaren na dato... en dat het hun nog steeds kracht geeft.

Elke vakantie neem ik altijd een paar stenen mee, goedkoper dan souvenirs en ze blijven langer in het leven, ze zijn tastbaar en houdbaar.

kortom het blijkt dat in mijn leven blijken stenen een belangrijke rol te spelen,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten