donderdag 17 januari 2019

Black Mirror (tc serie)

Getipt door een vriendin, deze serie schijnt de serie te zijn.....

Impulsief als ik ben heb ik maar de dvd box aangeschaft, en ja ik weet dat deze serie ook op Netflix is, en daar ga ik binnenkort hem ook verder bekijken.

Deze serie is een soort SF, maar dan in deze tijd waarin ook de gevolgen van het internetgebruik extreem vergroot worden, soms bijna ongeloofwaardig maar ook erg raak.

Er zijn diverse afleveringen met steeds een andere regisseur, andere spelers, maar ook steeds andere verhalen. Het zijn thema's om over na te denken.

De aflevering over een meisje dat gevangen zit, en dan probeert te ontsnappen maar dat lukt niet, ze wordt opgejaagd en er zijn steeds mensen die haar filmen met een telefoontje... je begrijpt er eerst niets van totdat je er achterkomt dat ze gefilmd heeft hoe haar vriend een meisje verkrachte en deze later in de brand stak.
Ze zit in een soort van attractie park waar ze dus elke dag steeds weer hetzelfde verhaal spelen moet. Ze ontsnapt zgn, ze vlucht voor iemand die haar dood wil schieten etc..
Aan het einde zit ze ineens op een stoel waar ze aan het publiek word voorgesteld, ze hoort het hele verhaal en gaat terug naar het begin punt.. en haar brain word gewist en de volgende dag gaat het weer van begin af aan beginnen.


Een andere aflevering over hoe meer likes je hebt hoe belangrijker je bent.. extreem gaat dit.. dat je van een 4,.3  zakt naar een 2.1 of nog lager en dat er dan mensen zijn die geen contact met jou willen..

Een serie die naast vermakelijk ook erg tot nadenken stemt over het internet gebruik.

Deze serie is een aanrader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten