dinsdag 15 januari 2019

er was een tijd.....

Stel je voor, je moet om half 9 op je werk zijn, je wekker gaat om half 8 en je red het... geen probleem, in 30 minuten heb je  jezelf hervonden, je bent gedoucht, je kleren zitten perfect... je doet even een natte hand door je haar en klaar.. je kan de straat op.. je broodje met roomboter en volvette kaas had je de dag ervoor klaar gelegd en die neem je mee onderweg en je bent op tijd op je werk... of waar dan ook..

Stel je voor.. je wekker gaat om kwart over 6, je doet wat lastig je ogen open, je moet ff wennen aan het licht en dat de dag is begonnen.. om half 7 kom je je bed uit.. je begint met je ontbijt, eerst een kiwi, je duikt om 5 over half 7 je badkamer in om daar rond 7 uur, als je geluk hebt uit te komen.. je moet ten eerste onder de douche, dat kost wat meer tijd, omdat je een wat meer jij bent geworden... dus dat is wat groter oppervlakte wat je moet bewerken... daarna afdrogen..je staat voor de spiegel.. moet eerst zorgen dat alle rimpels die je hebt opgedaan door het slapen glad te strijken. Je weet niet hoe anderen dat doen, maar als je uit je bed kom in de ochtend dan kan je je gezicht nauwelijks herkennen. Je hoopt ook altijd dat als je voor de spiegel sta dat de barsten in de spiegel zitten en niet in je gezicht.. maar aangezien het bij elke spiegel zo is in de ochtend, waar je ook ben, camping of hotel overal zitten dezelfde barsten.. of, zeker op een camping, meer barsten.
Je ontvouwt jouw gezicht dan ook zorgvuldig, smeer wat zooi op de plekken die wat  extra aandacht kunnen gebruiken, je  zoekt jezelf op in je toilettas. de ene ochtend vind je jezelf wat sneller dan de andere... het  haar in model brengen, de tijd van een snel met je handen door je haar is voorbij.. tegenwoordig komen er allerlei middeltjes aan te pas.. okey bij sommigen minder die zijn gezegend met een prachtig kaal hoofd, wat ze ook nog staat... die hebben een voordeel.
Je worstelt je in je kleding dat op de een of andere manier altijd net strakker zit dan je je herinnert.. zeker als het net gewassen is....
Dan ga je ontbijten met magere kwark en een handje vol verantwoorden, suikervrije muesli..
Dan nog even in alle rust zorgen dat je even tot jezelf kan komen op het toilet.. om dan de wereld in te gaan en de wereld te omarmen.

Het gekke is dat het eerste voelt alsof het gisteren was..  en dat het tweede voelt als nog heel ver weg... let op voelt... inmiddels is het realiteit...  en ik zal bekennen soms mis ik de tijd van het bovenste stukje maar ik zou voor geen goud het tweede stukje willen missen.. omdat ondanks dat je in de ochtend wat meer tijd kwijt bent,... je toch een heerlijk leven hebt en ach die barsten die niet meer weg gaan uit mijn gezicht die heb ik eerlijk verdient.... en ik ben er trots op.. al kost het wel wat werk in de ochtend om dat weer wat toonbaar te krijgen.

Om dit stukje af te sluiten met de mooie woorden van Hans van Willigenburg:
"Ik vind dat de mensen er recht op hebben dat ik er smakelijk uitzie!"

Laten we als we zo de onderstaande foto zien  maar denken over smaak valt niet te twisten. is erg persoonlijk...Geen opmerkingen:

Een reactie posten