zondag 27 januari 2019

Theater in de school

Dinsdagmiddag ging ik met collega Marlous naar de theatermiddag in Hoofddorp.
Helaas waren de weergoden ons niet echt goed gezind, het sneeuwde behoorlijk, de wegen waren glad, de mensen op de weg een gevaar voor zichzelf en voor de anderen, kortom we hebben genoten.

Samen in de auto praten we honderd uit, we genieten van het samen weg zijn.Het theater is gemakkelijk te vinden, okey de parkeerplaats dan, het theater levert wat zoekwerk op, Zeker als er staat: "Theater in school op pier k" Waar is pier k, waar is het theater ├╝berhaupt. Gelukkig waren we slim zijn we de mensen maar gaan volgen waarvan wij dachten dat ze wel naar het theater zouden gaan, ze leken behoorlijk op docenten. Het is toch vaak een bepaald slag volk dat je herkent in hun manier van doen, hun kleding etc.

Nadat we welkom waren gegeten, konden we lunchen of met diverse acteurs en actrices gaan praten om hun voorstelling aan te horen. We hadden van te voren al uitvoerig ons vooronderzoek gedaan, en wisten wat we wilden zien maar ook wat we niet wilden zien. 

Tot onze grote verbazing werd er uit de gigantische folder maar een paar voorstellingen gedaan. De twee stukken die wij hebben bekeken, waren Oorlogswinter, prachtig spel, in het begin moesten ze er wat in komen, maar het verhaal is erg mooi  om te zien. De spelers zijn goede spelers, goed op elkaar in gespeeld, al zal ik bekennen dat ik halverwege wel in slaap viel. het duurde anderhalf uur en dat was lang, het werd saai. We hebben het er over gehad maar denken dat dit niet geschikt is voor onze leerlingen.

Daarna kwam de groep Me social, een interactieve voorstelling met leerlingen  over het internet gebruik . Het begin was mooi om te zien, de leerlingen konden ongezien likes uitdelen  aan twee acteurs die daar zaten, dat deden ze door een geel anti stressbal in een bak te doen. Ze maakten dus een keus, zomaar zonder iets van de spelers te weten. Later vertelde ze een verhaal over wie ze zijn, en mochten de leerlingen weer kiezen.. het bleek achter elkaar te veranderen de keuzes die er zijn.. afhankelijk van verhalen die je hoort etc.

Het idee was mooi, de uitvoering vond ik erg rommelig, het was niet echt theater, het was meer een soort workshop waarbij de leerlingen konden meedenken en reageren. Wij waren niet erg onder de indruk helaas. 

NA deze twee voorstellingen te hebben gezien zijn we ons weer naar huis begeven via de gladde wegen van het leven in de winter... 

Veilig aangekomen, hebben ik eerst Marlous thuis afgezet, daarna ben ik de boodschappen gaan doen voor deze week, daarna lekker thuis achter de veilige ramen van mijn flat kijkend naar Holland in de sneeuw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten