donderdag 10 januari 2019

op goed geluk...

Zondagochtend.. de laatste ochtend van mijn kerstvakantie besloot ik om toch maar eens naar de sport te gaan, tenslotte begint het echte leven weer. uit met de pret en het lang in bed liggen. er moest een slag gemaakt worden.. dus tja. keurig om half 10 in mijn auto naar de sportschool.

Daar aangekomen stond Marco al klaar met een matje en kon ik meedoen in de wod.. deze was dit keer.. 5 push up, 10 sit ups. en 15 squats in een minuut, als je dat had gedaan had je rust tot de zoemer ging en dan ging het weer.. weer het hele rondje. dat 20 minuten lang...

Het was afzien en ik heb mezelf vervloekt dat ik zo vroeg er was.. meestal schuifel ik rond 10 uur binnen maar dit keer dus om kwart voor 10... het was afzien dat is op zeker.

Gelukkig lag ik naast maatje Niels die als een soort van stuiterbal door de oefeningen gaat. die als een razende zijn oefeningen doet en dan zegt ik ben moe.. maar eruit ziet alsof hij nog niets heeft gedaan.. waar ik druppelt door de zaal loop, een soort van speurtocht uitzet van zoek Harry, stuitert hij vol energie door de zaal..  dus of hij echt moe is vraag ik me dan af..

Maar gelukkig gaat ook dit voorbij en kregen we een wod in twee tallen, aangezien Nathalie alleen was zeiden Niels en ik meteen dan doe jij toch met ons mee wel zo gezellig en leuk.

De wod bestond uit begin van 250x touwtje springen.. daarna om de 2 minuten 100x touwtje springen..  daar tussen in moesten we een dobbelsteen gooien en konden we kiezen uit een aantal oefeningen die we moesten doen. we mochten zelf bedenken welke oefeningen we gingen doen.. maar alles moesten we doen.

Als we 1 gooiden dan moesten we 20 keer iets doen en zo door  als je een 6 gooide moest je 100 x iets doen van een oefening, maar omdat je met z'n tweeën was mocht je het splitsen dus ieder de helft.... wij met ons drieën moesten het dus ook splitsen  dus ieder de helft..

Het was een gaaf en leuke wod, zeker omdat er een spannings element in zat waarbij je dus hoopte geen 100 te hoeven doen van iets.. maar ook als je dan een andere groep hoorde roepen nee.. geen 100 heerlijk en leuk was dit.. ik geniet dan intens. Zeker omdat een leerling van mij er was met zijn vader die dan tegen zijn vader uitviel.. nee geen 100.. maar hij deed het wel.. al was het touwtje springen, zo ook voor maatje Niels een dingetje...  maar dat komt wel goed.

Het was een heerlijke wod met veel doen en lol, de afsluiting was iets minder..  de ene ging in de wallsit.. de andere ging dan 20 keer shoulderpress links en rechts en dan met een bar 20 keer deze boven je hoofd brengen, de ander moest dan in de wal sit blijven zitten.. het was loei zwaar..
maar toen we dachten we hebben het rondje klaar kwam de opmerking. nee  hoor we wisselen steeds totdat het tijd is.. met nog 15 minuten te gaan.. afschuwelijk..

toch is het elke zondag weer een feestje met elkaar... we genieten en lachen vreselijk met elkaar. het is gewoon een heerlijke groep om mee te werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten