Het is natuurlijk bekend en iedereen die regelmatig mijn blogjes leest weet dat ik graag wandel, tijdens het lopen denk ik soms ik heb toch het idee dat mijn buik wat meer gespannen gaat worden, meer toch een soort van stevige core ontwikkeld. Ik wist het niet zeker, ik merk zeker dat ik veel meer dikkere gespierde benen krijg en steviger billen, het zijn nog net geen staalkabels en je kan nog net geen euro op mijn billen laten stuiteren maar toch.. ik voel dat alles toch wel in de onderste regionen wat aan het verstevigen is.
Ook voel ik het wel aan mijn core maar dat is nog wat vaag voor mij totdat ik onderstaande artikel las, ik dacht dat is het dus, het klopt wel wat ik denk en voel. ik ben inderdaad bezig met toch wat meer te verbranden dan ik dacht en ja ik krijg meer spieren, wat een heerlijke openbaring dit.. ik was meteen helemaal om voor nog meer te gaan wandelen dus inmiddels ook plannen om de eerste week van de vakantie wederom de alternatieve vierdaagse te gaan lopen, maar dan wel mijn eigen vierdaagse omdat ik inmiddels al begrepen heb dat dit niet herhaald gaat worden omdat de lockdown weg is.. maar wie weet ooit. ik heb nu alweer zin om te wandelen.. en in de zomer proberen om toch het Pieterpad een stuk in af te krijgen. dat zou wel heel fijn zijn.
-0-
6 Oefeningen om je buikspieren te trainen tijdens het wandelen
Met deze tips wordt jouw wandeling een heuse buikspier workout.
‘Het begint allemaal met de dwarse buikspier’, zegt fitnessexpert en wandelgoeroe Sarah Cush. ‘Deze spier stabiliseert je bekken, houdt je in evenwicht en geeft je buik vorm. Hij helpt je bij het vinden van evenwicht en het bewegen van je benen, waardoor hij eenvoudig te trainen is tijdens een wandeling. Je verbrandt zo extra calorieën en traint tegelijkertijd je buikspieren. Een gouden combinatie voor een strakke buik’.
Klaar om te beginnen?
1. Zwaaien met je armen
Niet alleen zorgt het zwaaien met je armen voor een hoger tempo - waardoor je meer calorieën verbrandt - het activeert ook veel spieren in je onder- en bovenlichaam en natuurlijk je buikspieren.
>> ‘Let erop dat je niet zwaait vanuit je onderlichaam, maar vanuit je core. Door daarnaast simpelweg de ene voet voor de ander te zetten, activeer je de psoas spiergroep. Deze spieren helpen je bij het bewegen van je benen’, aldus Kusch.
2. Bergje op
Je krijgt er een mooie bilpartij van, je spiermassa neemt toe en je verbranding gaat flink omhoog. ‘Wanneer je spiermassa groeit, versnelt je metabolisme – wat ervoor zorgt dat je meer calorieën verbrandt in rust. Het resultaat (mits je voedingspatroon op orde is): een strakkere buik!’, zegt Kusch.
>> We raden je aan om minimaal drie keer per week tijdens je wandeling een paar keer een berg te pakken. Geen hellingen in de buurt? De trap volstaat ook.
3. Stoten en slaan
Deze bewegingen zijn echt niet meer alleen voor boksers. Door wat stoten toe te voegen aan je wandeling, verhoog je niet alleen je hartslag, het zorgt er ook voor dat je buik- en rugspieren sterker worden. Span je buikspieren aan tijdens het uitstoten en rugspieren bij het terugtrekken.
>> Stoot 20 keer recht vooruit en 20 keer boven je hoofd. Herhaal dit om de twee minuten. Misschien een gek gezicht voor voorbijgangers, maar who cares? Zet je Spotify aan en ga ervoor!
4. Houd je buik in
‘De sleutel tot het activeren van je dwarse buikspier’, zoals gecertificeerde trainer Fittany Cruikshank en oprichtster van Yoga Geneeskunde het noemt.
>> ‘Houd tijdens het lopen je buik in door je ribbenkast op te tillen en je taille naar binnen te trekken.’ Deze kleine aanpassing neemt de druk van je heupen weg en zorgt ervoor dat je ademhaling versnelt. Daarnaast verbetert het je houding door je SI-gewrichten en je onderrug te ondersteunen. And last but not least: hij activeert je buikspieren!Zorg wel dat je rug goed recht blijft.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
5. Gebruik je knieën
Fitnessexpert Demspy Marks, oprichter van het PreGame fitnessprogramma, raadt aan om tijdens het lopen je knieën naar je ellebogen te brengen om zo de zijkant van je buikspieren te trainen.
>> Breng je handen achter je hoofd en steek je ellebogen naar voren. Breng je knie naar de tegenovergestelde elleboog. Advies van Marks: ‘Neem rustig de tijd om de oefening goed uit te voeren. In het begin kan het lastig zijn om je balans te vinden.’.
6. De robot
Je
ziet er misschien een beetje apart uit (lees: als een robot) terwijl je
deze oefening doet. Maar het is zeker de moeite waard.
‘Wanneer je
met je benen gestrekt loopt, worden zowel je heup- als lage buikspieren
geactiveerd,’ legt Marks uit. ‘Lopen met gestrekte benen vraagt meer van
je onderste buikspieren dan wanneer je normaal loopt (omdat je nu je
hele been op moet tillen).
>> Probeer je voet zo’n 60 centimeter van de grond te krijgen, terwijl je een stap vooruit zet. Trek je navel naar binnen om er zeker van te zijn dat je buikspieren geactiveerd blijven. Loop 1 minuut lang met gestrekte benen, zo’n 8 tot 10 keer per wandeling.
Oké, we geven toe: sommige oefeningen zien er een beetje bijzonder uit, maar alles voor de abs, toch?!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten