zondag 7 april 2024

2de paasdagwandeling..

Het was mooi weer, geen regen, wel een straf windje maar goed dat maakt ook niet uit, daar kan je je op kleden, dus ik besloot om de wandeltocht te gaan doen die al op mijn lijstje stond om te gaan lopen rond Alphen. .Nogmaals leve de komoot, als je het begrijpt is het een heerlijke wandelapp. Dus ik besloot om de wandeltocht te doen van 15 km, beginnende bij mijn huis, dan zo langs de N207 richting Rijnsaterwoude, en dan afslaan langs het Brasemermeer naar Woubrugge, langs de Aspergeboerderij om dan meteen maar een pak asperges uit de automaat mee te nemen als avond maaltijd.. 
Nadat ik mijn termosfles had gevuld met heet water, mijn tussendoor snacks had in gepakt, ik was weer eens vergeten om een  lunch mee te nemen, maar goed zo ver en zo lang  zou het toch niet duren was mijn idee....
 
Dus vol goede moet begon ik aan de wandeling.. het begin was gemakkelijk te vinden. en het liep lekker weg, al ben ik niet zo van over asfalt, maar aangezien de weilanden, de berichten op facebook van diverse wandelgroepen waar je leest dat men nog steeds door diepe plassen moet lopen, soms via allerlei moeilijke wegen, klimmend over bomen  hun weg moet vinden wegens het hoog water.. besloot ik om dan maar even blij te zijn met het asfalt.. maar er is weinig te zien dat vind ik weer jammer.
 
Toch is er altijd wel wat te zien, zoals dat ik het monument ontdekte, of beter gezegd, ineens begreep dat het een monument is voor het verdwenen dorp Jacobswoude. nooit geweten dat dat een monument was, ik dacht iets van oorlog etc.. dat er zelfs een bankje staat omdat er vroeger een kerk heeft gestaan. Wat ik aandoenlijk vind is dat leerlingen een stukje hebben geschreven en dat is er ook bijgeplaatst, waarop staat dat ze het dorp missen.. terwijl het dorp al ver voor hun geboorte verdwenen was.. maar het blijft leuk.
 
Daarna het lange stuk naar Rijnsaterwoude, ook saai maar het liep lekker, wel besefte ik me ineens dat ik tot nu toe en nog steeds niet , geen koe in de wei heb gezien, kennelijk blijven ze nog even op stal in verband met het weer.
 
Tijdens mijn wandeling zag ik al de eerst jonge nijlganzen op het water drijven met hun ouders.. zo mooi en dan is het echt lente zeker nadat ik een veulen had gezien.. wat een heerlijke jaargetijde is het toch de lente..met de belofte naar de zomer.
 
De wandeling ging na de dijk de weg in naar de asperge boerderij en ik verheugde me er enorm op,. maar helaas, er waren genoeg asperges in de automaat maar ik kon niet contactloos betalen met als gevolg dat ik dus met lege handen door naar huis moest..  ach het scheelt wel  weer 25 euro. en dat vond ik wel heel veel geld om eerlijk te zijn voor een pondje asperges
 
Tot mijn verrassing was het ook een stuk van de marskramerpad en kon ik daar ook een stuk van lopen, prachtig stukje door Woubrugge zeker als je van de weg af kan en dan langs het water verder kan lopen. 
Aan het water toch even een pauze gehouden en genoten van een gassie die met een magneet aan het vissen was terwijl zijn moeder op een bankje zat zich te verdiepen in haar sociale media op haar telefoon terwijl het sociale juist naast haar zich afspeelde, haar kind die bezig was met magneetvissen. en hoe leuk zou het zijn als moeder juist dan met haar zoon meekijkt en meedoet. 

Na de brug van Woubrugge ben ik verder gelopen en kwam nog een sportmaatje tegen op haar step, we zijn een stukje opgelopen en lekker gepraat, uiteindelijk afscheid genomen en heb ik de laatste kilometers lekker naar huis gelopen waar ik intens tevreden onder de douche ben gestapt.. heerlijk gewandeld weer, wederom 15 km in de benen, het gaat weer echt gebeuren. ik ben klaar voor de verdere wandelingen
 
 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten