woensdag 14 juni 2023

We gaan voor de winst...

 

afgelopen zaterdag hadden we weer ons spelletjesavond, buuf fen kon helaas niet mee, dus ik ging alleen naar Femke en Jeroen, gewapende met een bus slagroom, en zelfgebakken brownies., ik had mijn buik nog vol van de asperges die ik inmiddels bijna wekelijks eet omdat ze ze heerlijk zijn..

We gingen weer een keer het spel van Jeroen spelen, hij wint dit spel altijd, al spannen Femke en ik nog zo samen, dan wint hij.. Monopoly... ik wist al toen we hier aan begonnen dat is verloren zaak voor mij ,maar ach het gaat mij toch altijd om de gezelligheid.. en dat is 10x belangrijker dan dat ik win.

Gezellig is het altijd, en ik vind het zo leuk dat ondanks dat ze niet meer op de galerij wonen, we vrienden zijn geworden en om de zoveel tijd even met elkaar een spelletjesavond doen. heerlijk.

Het spel monopoly verliep zoals te verwachten was, we speelden erg goed en leuk, ik had behoorlijk wat straten, Femke had heel veel, Jeroen die dit spel altijd wint had maar een paar kaarten, en kon dus nergens een huisje zetten. kat in het bakkie zou je denken.. maar helaas, zo werkt het dus niet..

Femke rook de stal al., ik rook als tweede de stal,. en Jeroen rook angstzweet van zichzelf omdat hij ineens wel eens niet meer de onverslagen  koning zou zijn van de Monopoly....

Maar, ja door een ongelukkige ruil van mijn kant.. kreeg Jeroen ineens toch een straat in zijn bezit.. en wel Rotterdam.... en hij bouwde het meteen vol met huizen. ik heb nog een halfslachtige poging gedaan om mijn straten ook vol te zetten met huizen en zelfs een hotel.. Femke gooide haar Kalverstraat en Leidschestraat vol met huizen. dus het ging goed.. we konden er tegen aan, de vreugde was groot bij ons.. zou het dan toch lukken.

Door een ongelukkig toeval kwam Femke terecht op de straat van Jeroen., dus ze moest  al haar huizen verkopen en ook nog veel hypotheken nemen..  gevolg was dat ze op het randje van bankroet zat.. maar ja ze ging stug door om nog een keer op de straat van Jeroen te belanden met als gevolg dag ze dus alles kwijt was..  en dus moest ik nog met Jeroen veder, die inmiddels al de eindstreep rook, hij had ook zoveel straten en zoveel geld dat ik eigenlijk niet meer kon winnen.. en dat klopte ook. ik belande glansrijk om 1 van zijn straten die vol zat met huizen. en was meteen bankroet...

Kortom de koning van de Monopoly is nog steeds Jeroen. Femke en ik besloten meteen on line te gaan oefenen met monopoly , maar helaas was er geen spel dat we tegen elkaar konden spelen. heel erg balen.. 

dus we blijven onwetend totdat we een keer Jeroen verslaan..  maar het is vreselijk lachen met elkaar. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten