donderdag 22 juni 2023

Uit eten met Niels...

 

Vriend Niels spreken eens in de zoveel tijd af om samen, naast het sporten, de vele etentjes en spelletjesavonden met de spel/eetgroep, eens samen uit eten te gaan, om bij te praten over het leven.

Dit is eigenlijk ontstaan na onze nacht met de sportgroep in Van der Valk, en spontaan besloten om de vegetarische biefstuk bij loetje te proberen..  

Gisteren besloten we om te gaan eten bij Bon Bini, een klein en knus restaurant in Alphen aan den Rijn. Ik had het nog nooit gezien, wist niet eens van het bestaan af, dus ik vond het ook nodig, zeker na de zeer positieve ervaring ze even in het zonnetje te zetten zodat er meer mensen naar toe gaan. het is een geweldige ervaring. 

Het zijn twee jonge gasten die de tent draaien, een man en vrouw, en er hangt door zowel de aankleding, ( een beetje als een tent op een surfstrand) als het personeel een heel relaxte sfeer., zo eigen zo gewoon. heerlijk, niks niet strakke pakken of kleding die uniform is maar gewoon vrije tijds kleding. Ze hebben naast een prachtige kaart ook nog een drive in maar dan voor boten., waar je dus bij het raam eten kunt bestellen, en die kun je dus ophalen met je boot en dan kun je heerlijk varen met een geweldige lekkere maaltijd.

Bij binnenkomst was het al meteen raak, we konden kiezen waar we wilden zitten, maar terwijl we daar zaten, Niels kende de eigenaars, kregen we ook de keus om op het bankstel te gaan zitten bij het open raam waar ze dan prik klare maaltijden gingen serveren.

We kozen al vrij snel voor de 3 gangen menu van de chef.. de prijs was spotgoedkoop slechts 34 euro, dus dat is echt mooi, zeker voor de kwaliteit die het eten heeft.

We hebben daar heerlijk zitten te praten en af en toe kwamen de eigenaren even bij ons zitten, ze kenden Niels ten slotte en dat is zo gewoon goed en prima. Ze respecteren ook je privacy als je er zit, ze kwamen alleen bij ons omdat we ook zelf dingen vroegen. We kregen als voorgerecht, voor Niels, iets met vlees, geen idee wat, maar het was erg lekker zo te zien aan Niels, ik had een burrata met geroosterde perziken en ingelegde radijs en gehakte pistachenoten , met vijgen compote

Nadat we dit op hadden, kregen we het advies om onze hoofdmaaltijd te eten aan de tafel, konden ons toetje weer eten bij het open raam in de lounge hoek.

Dus dat deden we.

Mijn gerecht bestond uit een burger van avocado met daarbij ook meteen wat tortilla chips, en voor ons beiden patat, Niels kreeg een gemixte grip van verschillende soorten vlees met daarbij , salade, wat bij mij op het broodje hamburger avocado lag.

Daarna verhuisden we weer naar de bank en kregen we onze toetjes .. heerlijk,

Het bestond uit een pastel de nata ( de bekende pastel lekker, fris en een beetje zuur naast de zoete  pastel de nata) Natuurlijk hebben we heerlijk bij zitten te kletsen met elkaar om daarna bij een kop thee nog even wat meer dieper op diverse onderwerpen in te gaan. Rond half 10 was het eten op, de thee op en zijn we naar huis gegaan. Wat weer een bijzondere avond deze in een geweldig leuk en prachtig restaurant.



voorgerecht

hoofdgerecht

nagerecht


Geen opmerkingen:

Een reactie posten