donderdag 1 juni 2023

Valencia dag 4


Na gisteren een prachtige dag te hebben gehad was het vandaag de dag van de losse eindjes.. dingen die nog gedaan moeten worden . 

Dingen die we nog willen zien. Er is nog 1 markt die we moeten bezoeken, ook moeten we nog op zoek naar een paar winkeltjes waar we hopelijk wat streetart kunnen kopen, al zou ik even niet weten waar dit moet gaan hangen. En we willen nog naar het museum van de fallus. Kortom nog veel te beleven en te zien. Ook moeten we nog inpakken al merk ik dat ik er op de terugweg gemakkelijke in aan het worden ben, ik gooi het er gewoon in en klaar. Geen gedoe moet wel even oppassen dat de mini kerststallen niet stuk gaan.. vind ik een leuk iets om te kopen om zo toch van elke plaats een leuk souvenirtje te hebben. 

Natuurlijk heb ik ook de nodige stenen meegenomen voor mijn pot met stenen, hij is nog lang niet vol..maar dat duurt niet lang meer.. ooit als ik mijn ogen sluit moeten die stenen ergens terecht komen op een plek waar ze wederom kunnen gaan zwerven al verwacht ik dat ze belanden in de vuilniscontainer.. 

De dagen gaan snel, het is alweer onze laatste dag in Valencia, een prachtige stad waar ik geen koffer achterlaat maar wie weet ooit nog eens terug kom, het is een vriendelijke stad.. ondanks dat er niet zoveel geschiedenis is vind ik het ergens met betrekking tot de sfeer lijken op Berlijn.. en dat is een groots compliment aan een stad van mijn kant.

We zijn begonnen met het bezoek aan de markt russafa bij ons in de buurt, daarna overweg naar een museum van een beroemde schilder uit Valencia Benlliure zijn huis. Toch nog snel even twee kerken aangetikt. Waarvan eentje wonderschoon in zijn eenvoud. 

Na het museum te hebben bezocht , ze hebben hier veel respect voor mensen met pensioen laten ze merken in Spanje je krijgt of korting of je mag gratis.. heerlijk en de prijzen zijn de ook laag, een kop koffie en thee 3.10 goedkoper dan 1 kop thee in Nederland. 

Na dit prachtig museum zijn we de toren beklommen Torres’ de Serans, prachtig uitzicht over de stad. Veel trappen gelopen dus mijn billen krijgen de nodige aanmoediging om strak te blijven. 

Eindelijk kwam het…. We gingen naar het winkeltje waar de Ninja  zijn atelier heeft en waar ik een prachtig gesigneerd exemplaar van hem kon kopen wat ik gedaan heb voor in mijn huis.. leve het vakantiegeld. 

Helaas was de kunstenaar op dat moment niet aanwezig maar hij zou komen maar dat duurde lang, dus ik besloot om later terug te komen om het werk op te halen heb wel de 1/10de exemplaar gesigneerd.. dus superblij 

De kunstenaar heet David de limon. Zijn account is te vinden op Instagram. Onder daviddimon. 

Dus zijn we ergens heen gegaan om wat te eten ik had een spinazie salade erg lekker, Ankie tonijn salade. Na het eten terug naar de kunstenaar om het schilderij op te halen bleek dat alleen cash kon worden betaald, dus tja gelukkig had Ankie nog geld bij zich  cash en konden we afrekenen. 

Nadat het kunstwerk veilig in de rugzak zat zijn we naar de Sixtijnse kapel van Valencia gegaan.. wat een prachtig verscholen kerkje.. alles is beschilderd prachtig maar ook blijkt hier overdaad schaadt.. vond ik tenminste als ik eerlijk ben. 

Het was tijd voor de wandeling naar het Fallas museum, ik dacht ook fallus maar nee Fallas museum prachtig zeker als je weet dat de meeste poppen zijn gemaakt door papier-maché  knap en indrukwekkend. 

Terwijl we bijna klaar waren stikte het ineens van de kinderen, afschuwelijk zeker nu ik op  vakantie ben viel het me op dat echt overal schoolklassen komen en zijn.. 

We besloten onze biezen te pakken, Ankie als verzopen kanarie in haar gele regenjas, ik als gewoon mezelf door de regen te lopen.. wat prima ging. Eerst ff uitdrogen op de hotelkamer om daarna uit eten te gaan

Het was weer een prima dag.





 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten