donderdag 15 juni 2023

Examen uitslag...

 

Terwijl ik naar mijn school loop, de hitte al begint te komen.. besef ik me dat vandaag de dag is waarop onze leerlingen hun examenuitslag krijgen.. heel spannen dat is op zeker. Van mijn leerlingen die ik in de counseling heb gehad stonden ze allebei er erg slecht voor, dus het was de vraag of ze wel zouden slagen, gisteren al met 1 leerling via insta contact gehad hoe hij het zelf zag, dat wist hij nog niet... 

De ander kreeg ik geen contact mee helaas.. dus dat was helemaal spannend.

Bij mij aankomst op school werd er al gezegd dat de uitslagen op de tafels lagen ter inzage, de leerlingen hadden het gisteren al gehoord van hun coach of ze wel of niet waren geslaagd.

Van mijn twee pupillen hoorde ik gisteravond ineens Meneer ik ben geslaagd. ik was zo blij voor hem, hij heeft er zo hard voor geknokt en het is dus gelukt voor hem.

De ander is helaas afgewezen, ik hoop dat hij nog een herkansing heeft en die ook gaat halen, dat zou wel heel fijn zijn...Een ander zorgenkindje is gelukkig ook geslaagd.

Voor de rest liep ik dus naar mijn werkdag naar huis.. en zie dan de vlaggen hangen met daarbij de schooltassen waarbij ik dan denk.. wat heerlijk. in mijn tijd deze ze dat niet. ik weet nog dat ik niet thuis wilde zijn ze zouden bellen tussen 16.00 en 18.00 ik ben dus weggegaan, bij thuiskomst vroeg ik aan mijn moeder of er gebeld was, nee dus. waarop ik zei, okey dan ben ik dus geslaagd.... en dat was het voor mij, dat was genoeg... 

Een vlag met schooltas vond ik opmerkelijk. en als dit meisje echt alleen deze tas mee had naar school dan vraag ik me af waar ze op school heeft gezeten.. of ze heeft alles via haar telefoon geleerd. ik weet het niet.. zie onderstaande foto, en dan begrijpen jullie wat ik bedoel..




Geen opmerkingen:

Een reactie posten