maandag 26 juni 2023

Pieterpad ( etappe Swalmen naar Montfort) 21 km

 

Het is zover, we gaan verder met het Pieterpad, eerst dit pad af dan pas starten met een andere.. dit omdat hij anders in het slop raakt en dat is niet de bedoeling. dus ik ga het pad nu aflopen in de komende weken, twee zaterdagen op en neer en dan twee dagen in mijn alternatieve vierdaagse.. waarvan 2 pieterpad en 2  een begin met het trekvogelpad, waarbij ik weet dat ik op een gegeven moment in de zomervakantie al een paar keer al naar het eindpunt reis dit om te voorkomen dat ik in de winter te ver moet reizen op een zaterdag..  dus ik wil dat eerst gaan doen, al wil ik wel eerst het begin lopen.

Afgelopen donderdag toen er heftige buien voorspelt waren begon ik hem te knijpen, mede omdat ik dacht. daar gaat mijn plan.. daar gaat het. ik kan het vergeten dit gaat dit jaar niet lukken, zoals een aantal jaar geleden... maar goed we zullen zien.. hoe droog het pad is, en als het heel nat is, dan is het eenvoudig.. dan gaan we gewoon een alternatief kiezen, dank zij de komoot begin ik een expert hierin te worden.
 
Het opstaan was even een dingetje maar dat is het al sinds een paar weken, het einde van het schooljaar komt er aan, dus dan merk je het wel....
Toch was de zin om te gaan groter dan in bed te blijven liggen. en ach volgende week hoef ik alleen maar een paar keer op te passen bij klassen, voor de rest kan ik gewoon lekker mijn gang gaan, dus ik draai maandag een lange dag en de rest van de dagen ben ik erg vrij om te gaan en te staan waar ik wil.

Aankomst in Swalmen was een beetje thuiskomen ,al vergat ik in Roermond wel ff om uit te checken van de Ns en in te checken naar Arriva maar ik ontdekte het op tijd, dus ik kon mooi nog snel  de trein uit en het regelen… dat is gelukt, dus bij aankomst in Swalmen was het 10.38 en ik had al gezien dat het een zware route zou worden. Waarom men dat zei nog steeds geen idee. Voor het eerst waren er vanaf het station al rood-wit markeringen naar het beginpunt van deze etappe, geweldig handig. Dus ik had niets nodig om het begin te vinden. Daar begon de reis pas echt, de voetjes waren in goede vorm, het lichaam was wat aan het  tegensputteren omdat het dacht dat het moe was, dus die moest even goed worden toegesproken en aangepakt, maar na met dat lijf een hartig woordje te hebben gesproken hield het gemekker op en konden we starten.   De route begon prachtig, ik liep al meteen in heerlijke boslandschappen te genieten van de natuur, de vogeltjes etc.. en ook de duidelijke aanwijzingen, die zijn bij sommige etappes echte raadsels waar ze nu weer zitten.. Heerlijk lopen dwalen en kijken. de stukken over het asfalt was warm.. beter gezegd je kookte nog niet in je sop gaar, maar het was wel warm zo blij dat ik me nog even snel in de trein had ingesmeerd.. Het anti tekenspul op mijn benen was weer goed. ik moest veel door hoog gras en dan ben ik altijd blij dat ik dit heb gebruikt die dag met mijn korte broek. De pas er goed in, het was ook spannend omdat ik me afvroeg of ik de nieuwe aanpassing wel zou kunnen begrijpen .maar het was allemaal duidelijk heb me geen enkele keer verlopen.  Moet bekennen dat de aanpassing iets meer kilometers was maar vond het oprecht een verbetering. Ook dat je nog net even langs de Basiliek komt, waar net een non in volledig gewaad de trap af denderde met het bord in de hand dat de Basiliek open was, dus toch even nog naar binnen gegaan, als je er toch bent kan je beter ook meteen maar even Gods zegen halen en een kaarsje opsteken. tenslotte ben je in Limburg..  nadat ik alles had bekeken mijn pad vervolgd volgens de nieuwste route..  gevolg is dat ik met mijn boekje liep maar daar klopte dus niets van. en had ook geen idee waar ik liep.....  ook niet na het stuk wat al weer de normale oude route was.. maar gelukkig de gedownloade etappe stond in de Komoot die ik dan ook  raadpleegde en het ging goed. 

 Voor mijn gevoel kon ik de bus nooit meer halen, dus ik dacht alleen maar opschieten. je moet hem wel halen. en anders okey pak je de bus van 15.34 die doet er langer over en je moet dan ook nog op Utrecht wachten, want de trein naar Gouda rijd niet.. maar gelukkig ik kwam op het eindpunt en zie meteen de bushalte en het was 15.00 dus ik had precies 2 minuten om die bus te halen, later bleek dat ik dus toch wel mooi 4 minuten had gehad maar dat maakt niet uit ik  was precies op tijd voor de bus naar Roermond, daar overgestapt op de trein die me keurig op tijd naar Utrecht bracht.. de overstap in de trein naar Alphen ging nu goed en ik kwam uiteindelijk keurig op tijd thuis  en draaide om 18.00 de sleutel in het slot om, in het besef het was goed om toch even een kaarsje te branden, want na de Basiliek had ik vergeten om mijn grote vak goed dicht te doen met als gevolg dat ik dus een heel stuk heb gelopen met die klep open, gelukkig is er niets uitgevallen, en dan ook nog de bus halen.. dubbel winst voor het  branden van een offer kaarsje..

Lekker thuis te zijn na een heerlijke dag.. volgende week nog een keer.














 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten