dinsdag 6 juni 2023

eerste Pinkersterdag cross

Marco was zo lief om de cross te geven op eerste Pinksterdag, en wel op de meest geschikte tijd namelijk 10 uur een half uurtje dan anders maar het succes was groot. we waren echt met een grote groep, zelfs mensen die wel graag willen, maar die half 10 net iets te vroeg vinden op de zondag waren er nu ineens wel. Erg gezellig was het weer...

We begonnen met een soort van stoelendans, er lagen  ronde dingen op de grond als en we moesten dus eerst in de squat lopen en als de muziek uitging dan moest je je voet op een stip zetten dan was het goed, was je af dan moest je in het midden planken. Ik had het spel door totdat we niet meer links om maar rechts om moesten gaan, dan ben ik van slag en dus ben ik meteen af.. het is wat het is.. dus lag ik met meer mensen te planken in het midden

Daarna moesten we in de lunge lopen, mijn zwakste punt.. dus ik was al in ronde 1 af... dus ik moest in het midden gaan liggen crunch te doen, maar dat heb ik op mijn matje gedaan, net zo lekker. 

Daarna deden we een Tabatta waarbij we dus de oefeningen meteen kregen voor gezegd, een soort tweede warming up zeg maar, dus we hebben het hele lijf meteen even goed aangepakt, zoals squat, lunges, jumping jacks, plank in 3 variaties, oefeningen voor de kipfiletjes onder de armen, push up, etc heerlijk het was maar 30 seconden maar je merkt meteen dat je heel je lichaam meteen hebt aangepakt

Daarna gingen we in twee tallen, ik ging met mijn maatje Niels, die er ook was in de beste kleur die hij kan dragen, namelijk stijlvol zwart. we gingen ganzenborden en moesten samen de oefeningen uitvoeren, nu moet ik bekennen dat ik 2 weken niets aan sport had gedaan met als gevolg dat ik dus echt weer moet opbouwen, ondanks het wandelen dat ik zo goed en veel heb gedaan, is het kennelijk toch iets heel anders.. ik vrees de avonden met de kettle bell.

We hadden erg veel lol samen en genoten erg met spel, we zagen we meteen dat de ouderdom in onze groep groot gaat worden omdat er ineens overal brillen lagen omdat men anders de opdrachten niet kon lezen.

Het was een heerlijk gezellig uurtjes waar Niels en ik 2 keer van onze mede sporters een keer 10 en een keer 15 burpees kregen. maar ach alles voor de zomerbody van 2029..

Nadat het uur om was, gingen we thee drinken met elkaar, een soort van traditie om met elkaar te doen en er van te genieten , dit keer was een van ons jarig, die kwam zelfs op haar verjaardag om mee te doen met de cross van  10.00 en had taart meegenomen die ze zelf had gebakken.. zo gaaf en wat ben ik dan een rijk mens met zulke geweldige mensen om me heen waarmee we samen lachen en meeleven als er wat is.. zo gaaf..




Geen opmerkingen:

Een reactie posten