dinsdag 13 juni 2023

Floris de vijfde pad ( etappe 13 en einde van het pad)


Na een prachtig begin ergens in de kerstvakantie, mede omdat ik wist dat ik dit pad even een mooie tegenhanger was voor het Pieterpad dat ik nog steeds moet afmaken, maar het einde komt behoorlijk inzicht gelukkig.. dus ik weet dat ik binnenkort ook die ga afsluiten. Inmiddels wacht het trekvogelpad op mij. die lijkt me ook leuk om te lopen en ik heb daar heel veel zin in om dit ook te gaan beginnen.

In de meivakantie heb  ik proberen  2 etappes van het pieterpad gelopen zodat ik nog maar 4 hoef om het af te ronden...

Dit pad was  tot dusver erg bijzonder om te lopen, mede omdat hij begon in Amsterdam en ik via een hele andere route Amsterdam verliet., natuurlijk zaten er wel overlappingen in, waarvan sommige stukken erg saai waren,maar omdat het een andere jaargetijde was, was het geen probleem om het nog een keer te doen..

De mooiste stukken vond ik toch wel de stukken naar Kortenhoef en ook naar Nieuwer ter aar en Woerden, het stuk van Woerden naar Oude water vond ik vooral leuk omdat het veel over tiende kades ging en het open monumenten dag was, waardoor ik dus ook nog een prachtig klein kasteeltje kon bezoeken.

Ook het stuk van Nieuw Lekkerland naar Dordrecht vond ik erg gaaf mede omdat je toch over prachtige paden loopt door de natuur maar ook dat je over bruggen moet klimmen etc.. geweldig. en wat een rust op deze paden.. Het stuk langs Molendijk vond ik ook verrassend mooi en heb ik van genoten

Toch ging ik afgelopen zaterdag met gemengde gevoelens wandelen, het is heel bevredigend dat een pad af is. zoals bij het Westerborkpad, maar ook bij de Limes, toch is het afscheid nemen van iets wat geweest is.. en natuurlijk kun je die paden nog een keer lopen, of de mooie stukken van het pad, maar nee dat doe ik niet het was goed en het was mooi.. en tijd voor nieuwe paden.. Deze zomer hoop ik het Pieterpad af te hebben, zodat ik dan een ander pad kan beginnen.

De schoenen raken wat versleten, wel al een up date gedaan met nieuwe zooltjes erin, maar in de komende weken komen er nieuwe schoenen.. met deze oude schoenen ga ik wel de nog resterende etappes aflopen, zodat ik met nieuwe schoenen een nieuwe uitdaging aan kan gaan.

ik zou om kwart voor 6 opstaan maar dat werd dus half 6.. wakker liggen in mijn bed is zo niet mijn ding, dan maar op staan en gaan. dat is dan het beste en levert het meeste op. |Nadat ik me had gewassen en gestreken. hoe ouder je gaat worden hoe meer tijd het gaat kosten  voor je er weer toonbaar uit ziet. nu begrijp ik ineens dat mijn moeder van bijna 89 een drukke dag heeft als ze boodschappen moet doen, voor ze uit bed is en toonbaar ben je toch al een halve dag verder..  maar me goed ingesmeerd met zowel de zonnebrand als met anti tekenspul omdat ik wil voorkomen dat ik door een teek in de tang word genomen... maar heb er vreselijk veel zin in. als deze etappe af is dan is ook meteen de bundel van Floris de vijfde pad af..en kan naar de drukker en staat natuurlijk on line op mijn site. 

Het beloofd een mooie dag te worden, begin al met het parkeren ven mijn auto iets te hard achteruit, en reed ik tegen het hek.. geen schade wel een klap… daarna ging de reis lekker. Op Zuidplein lang moeten wachten, maar toen met de bus  verder prima totdat we stil kwamen te staan voor een tunnel waar een dixie schoon moest worden gemaakt.. gevolg dat we moesten wachten en lang wachten…  daar gaat mijn strakke planning. 

Gelukkig had de chauffeur er ook genoeg van na het wachten en zette er behoorlijk de vaat erin. Dus ik was maar 14 minuten later op de plek van bestemming. Daar aangekomen bleek mijn startpunt langs te komen waar ik nu al in de bus was gestapt vorige week en nu uit ben gestapt. Dus ik blij kon ik meteen vanuit de bus beginnen. Dit ging prima. Het pad was veel door natuur, het klunen door een pas gemaaid grasveld is nou niet echt een hobby maar het is wel verrassend en afwisselend, was alleen maar blij dat er geen koeien stonden ... er zaten wat stukjes asfalt tussen maar dat was goed te doen,... ook de wisseling met gras kades etc was leuk.. maar ook soms moest je ergens links en dan zag je nergens het pijltje, en dan bleek deze verscholen achter het fluitenkruid en brandnetels dat ik soms zomaar ergens in ben afgeslagen  omdat de komoot dat zei en het was gelukkig altijd goed..maar met het boekje in de hand verdwaal je zeker, dus ik bedacht me dan maar op de Komoot, het was namelijk een grote chaos in het boekje met name doordat ik al een pagina verder was en het boekje dingen omschreef die er totaal niet meer waren.. kortom dat ik bij het eindpunt ben gekomen is een wonder. Het venijn zat echt in het eind… het waren bospaden en die waren vol met dat vermoeiende zand van het strand.. dat deed nog even een behoorlijk beroep op mijn conditie. Gelukkig kan ik dat hebben. 

Bij het eindpunt waren er weer geen bloemen.. dus mezelf de belofte gedaan bij aankomst op het station mag ik een ijsje. Soms met je jezelf ff belonen. 

Daarna kwam er nog een pittig stukje naar het station met name de omschrijving in het boekje was niet duidelijk helaas, maar ook de Komoot kon dit niet aangeven leve Google Maps. Voor ik het wist was ik er.















 

Het was trouwens een prachtige route met een paar mindere stukken maar ja die horen  er ook bij. Maar nu is het boekje uit.. op naar een nieuwe wandeltocht 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten