maandag 25 maart 2024

zondagmorgen.. waarom was ik zo vroeg wakker

 

stiekem zat in mijn hoofd om zondagmorgen eens lekker uit te slapen en natuurlijk word ik wakker om half 7, dus heel snel de ogen dicht maar dat werkt soms dan niet meer helaas, je blijft maar draaien etc..  en ja hoor net rond half 8 vielen de ogen dicht om om 20 voor 8 de wekker te horen gaan, dan ben ik niet de vervelendste dus ben ik maar gaan sporten, waarom ook niet toch.

Het opstaan is dan wel even een dingetje maar ja dat is het ook op maandag etc.. dus daar moet ik niet over gaan zeuren vind ik.. dus ik was op, snel aangekleed. het gat in mijn t shirt onder mijn arm dicht gemaakt, het is een tik ik weet het ik vind het heerlijk om te sporten in een oud t shirt met een gat er in net als met wandelen heb ik een t shirt aan waaraan aan de achterkant gaten zitten ben ooit in een bramenstruik blijven hangen nadat ik ergens was gaan zitten om te lunchen op de grond.. dus tja. en het is een soort van stoer t shirt omdat ik er mee loop, het heeft een geschiedenis.. maar goed ik denk dat het sport T-shirt zijn laatste dagen heeft gehad ik probeer het nog steeds dicht te maken maar ja de stof is zo gaar dat ik denk dat hij na vandaag of eind van deze week ritueel begraven gaat worden.

 Maar goed hij heeft deze les overleefd dus hij kan morgen weer mee, nu draait de wasmachine die speciaal op deze T-shirt heeft gewacht. De training was best wel pittig en ik denk dat ik morgen zowel mijn haren niet meer kan wassen als met goed fatsoen op het toilet zitten.. maar het is wat het is. ik zal er mee moeten leren leven. leve de reflax uit Spanje en de paracetamol uit Spanje die doen een hoop goed.

We begonnen vroeg. of te wel op tijd. en dat vond ik eigenlijk vroeg 9.30 stipt

De eerste opdracht, de warming up was in twee tallen maar al meteen pittig.

De ene ging in squat hold zitten met zijn handen uitgestrekt. De ander ging dan kniehef doen tegen die handen 20 stuks dan rennen naar de overkant, de wallbal 10 keer gooien en terug en dan ging de ander. Daarop waren diverse variaties, van lopen, ronde twee was walking lunges heen en terug, ronde 3 was de duckwalk, heen en terug, ronde 4 was de beren loop, en weer terug de laatste was kikkersprongen en dan rennend terug.. degene die niet dit deed moest in squat hold blijven zitten.

De tweede oefening was waar ik al voor vreesde.. we zijn 2 maanden geleden begonnen met een soort schema en we moeten elke keer weer ons verbeteren.. en dat vind ik zo waardeloos.. we moesten dus  10 snatch 5 per arm,  10 squats en 10 push ups..  en dat doe ik dan met 16 kilo.. het erge is dat ik me ook nog verbeterd heb in 10 minuten..  dus ik heb nu sneller gewerkt dan daarvoor. maar ik weet niet of ik er nu blij mee moet zijn of dat ik mezelf een loer heb gedraaid.. want het dat betekend dat ik over een maand  9x alles moet doen in 10 minuten.. want ik had er nu 8.. kortom ik denk dat ik over een maand de les maar skip of zo.

Daarna mochten we weer in twee tallen, ik ging met Ruud

het was S= samen, O = om en om

dat was nogal onduidelijk, maar dat kwam misschien ook wel omdat ik mijn touwtje moest halen en dus de uitleg maar half heb meegekregen.

we begonnen met 100x touwtje springen samen

daarna 50 kb shoulderpress links en rechts is 1

( dus per man moest je er 25 doen per arm

50 kb swing. en dat is dan dus 25 per persoon

daarna moesten we 80 x touwtje springen  en ieder 20 shoulderpress per arm en 20 kb swing

60x touwtje springen,  15 kb shoulderpress per arm en 15 swings

40x touwtje springen  10 shoulderpress per arm en 10 swings

20x touwtje springen en dan 5 shoulderpress per arm en 5 swings.

dit is best pittig met kb 16 kilo

de volgende wod was

persoon 1 

6 wallballs

4 squats

2 jump squats

persoon twee

6 boxjumps

4 squats

2 jump squats

en dat 10 minuten

daarna kwam de hel..

 in twee tallen en je moest alles samen doen maar dus wel steeds de helft

50 push ups ( pp 25 stuks)

50 squats ( pp 25 stuks)

en daarna kwam het

40 push ups ( 20 pp)

60 squats ( 30 pp)

30 push ups ( 15 pp)

70 squats (35 pp)

20 push ups ( 10 pp)

80 squats ( 40 pp)

10 push ups ( 5 pp)

90 squats ( 45 pp, ik heb daar 50 van gemaakt)

Daarna kwamen eindelijk de buikspieren.. waarbij ik denk doe die buikspieren vooraf, dat is veel beter dan zijn ze al moe. en dan gebruik je ze ook nog bij het trainen en dan train je ze extra was ooit een tip in de Mens Health.. 

maar het was wederom een pittige les, 90 minuten intensief werken is best wel een aanslag op je lijf maar wel lekker, al vrees ik de maandag en daarna de dinsdag.. en ik wilde nog wel wandelen naar school deze week...

Daarna aan de thee en heb ik mezelf even getrakteerd op een korte zonnebank sessie, dit omdat ik dacht even echt ontspannen..  dat is wel goed.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten