zaterdag 16 maart 2024

Frans Hals in Amsterdam

 

Na het succes van Vermeer dacht ik Heleen eens te verrassen en haar een surprise uitje aan te bieden door met haar naar de tentoonstelling van Frans Hals te gaan, ik weet niet of ik haar er echt een plezier mee doe, maar dat zal de pret niet drukken.. ze mag mee een dagje uit en Heleen kennende is ze alleen maar blij en vind ze het leuk om zo uit te gaan.

Dus ik mocht me uitslapen maar dat ging mis.. ik was al om half 7 wakker, maar dapper als ik ben draai ik me om en probeer nog steeds om te slapen.. dat mislukt dus dan maar het bed uit.. het weegmoment even gepakt.. ben stabiel.. niet wat ik hoopte maar toch stabiel..  

daarna de vuilnis regelen, tevens ook snel melk halen voor de cake die ik wilde bakken voor vanavond waar ik een spelletjes avond heb met Jeroen en Femke.. daar over een andere blog.

Dus ik was druk, zelfs nog een was gedraaid, leven het 20 minuten programma.. alles kan dan met gemak en is alles droog en schoon als je thuis komt ideaal.

Nadat de cake klaar was stond Heleen voor de deur, liepen we samen naar de bushalte om haar de verrassing van haar leven te geven... Ik had het haar niet verteld wat we gingen doen, dat vond ik zonde, juist de verrassing moest het het doen

Pas toen we uitstapten op het museumplein vertelde ik haar dat we naar het Rijksmuseum gingen om daar de tentoonstelling van Frans Hals te bekijken,  ik heb zelden iemand zo zien stralen als we naar een museum gingen. ze vond het geweldig.. 

Dus dat was al een schot in de roos, we waren veel te vroeg maar gelukkig mochten we naar binnen, We besloten meteen omdat het toch vroeg was om na deze expositie met elkaar naar het stedelijk te gaan waar ook een mooie expositie is die ik graag wilde zien..

We hebben oprecht genoten van de tentoonstelling van Fans Hals en is een absolute aanrader.. prachtige schilderijen maar ik was vooral gecharmeerd van de burgers die waren geschilderd, de Malle Babe.. De luit speler, de vrolijke luitspeler.. maar ook de breeduit lachende jongens die hun tanden lieten zien wat eigenlijk niet mocht, dat was niet netjes.. maar wat een pracht deze schilderijen.. De stalmeesters die vind ik nou niet echt bepaald leuk maar toch het was heerlijk.

We zijn daarna gaan lunchten bij Cobra wat ook erg leuk was om te eten.. lekkere broodjes etc. daarna naar het Stedelijk om te ontdekken dat hij helemaal uitverkocht was en we er niet meer in konden helaas. echt balen maar het is wat het is.. we gaan wel een andere keer tenslotte is het geen moeite met de bus naar Schiphol en dan naar het museumplein. binnen een  uur ben je er.. ideaal

voor de mensen die nog geen kaartje hebben gekocht voor deze tentoonstelling het is een absolute aanrader









Geen opmerkingen:

Een reactie posten