maandag 18 maart 2024

the game is on...

 

Afgelopen zaterdag had ik weer een spelletjesavond met Jeroen en Femke, de oud buurtjes,. die inmiddels vrienden zijn geworden.. zo heerlijk om daar af en toe weer even te zijn om met elkaar spelletjes te spelen.

Natuurlijk speelden we het spel der spelen waarbij Jeroen altijd wint. terwijl Femke en ik altijd samenspannen elkaar adviseren maar uiteindelijk wint Jeroen.. en hoe hij dat doet geen idee.. maar ik merk wel dat ik dit spel niet beheers...  Monopoly, inmiddels heb ik ook een oude versie opgedoken bij de kringloop en probeer de spelregels in mijn hoofd te prenten, heb on line geoefend maar dat is toch wel anders dan dat je met elkaar in het echt speelt....

Natuurlijk had ik een zelfgebakken cake meegenomen, dat doe ik al sinds we een spelletjesavond hebben, het begon met brownies en zo gaat het steeds verder.. tegenwoordig is het cake.

Bij aankomst werd er ineens geen monopoly neergelegd maar een spel dat ik niet ken, namelijk grijp de totem.. wat een geweldig spel is dit, ik ben niet zo handig, maar het spelen vind ik vooral leuk, gaat me niet om winnen ik vind het heerlijk om te spelen.

Het vervelende van dat spel is, dat heel veel tekens op de kaarten op elkaar doen lijken, maar dit is dan net anders maar wel leuk.

Het spel deed me erg denken aan Dag boer. een spel met speelkaarten, waarbij de aas was dat je er op moest slaan, wie het laatst was kreeg dan de stapel kaarten, bij een vrouw moest je knikken, bij een koning moest je gaan staan, bij een boer moest je heel hard roepen DAG BOER, bij een joker moest je een gek gezicht trekken. en steeds diegene die te laat was moest de stapel pakken totdat iemand alles kwijt was.

Maar dit spel maakt je erg fanatiek, zo fanatiek zelfs dat je grijpt met 2 personen en dan blijken de kaarten niet te kloppen.. maar het lijkt vreselijk op elkaar. we hebben zo gelachen met elkaar, wat een heerlijk spel dit.

Rond 23.00 ben ik weer naar huis vertrokken,naar wederom een heerlijk avond met mijn oude buurtjes/ vrienden.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten