maandag 18 maart 2024

NL doet

 

Vrijdag mocht ik met de leerlingen van klas L2a mee op maatschappelijke stage...We mochten naar de Scouting in Hazerswoude Rijndijk, dus ik was heel benieuwd waar we terecht zouden komen, maar ook wat de leerlingen moesten doen.. ik zag al dat het veel sjouw werk zal worden.. ze moesten goten schoonmaken, ze moesten tegels sjouwen etc. dus ik had er zin in.. al moet ik zeggen na het sporten van donderdagavond wat wederom een hele pittige les was,  had ik wel wat spierpijn in mijn lijf...

Dus ik naar Rijnwoude de scouting. onderweg zag ik mijn leerlingen al fietsen dus ik heb ze even begroet met de auto claxon en ben daarna doorgereden.. het was even zoeken waar de scouting was maar uiteindelijk gevonden gelukkig..

We werden ontvangen door Jeanette en Sjaak van 75, vitale man nog, die inderdaad ging straten.. Het werd aan de leerlingen uitgelegd wat ze gingen doen, er moesten ramen worden schoongemaakt, de goten leeg gehaald en ook moest er gestraat worden.. dus tegels uit de grond, deze moesten schoongemaakt worden, tevens moest er zand worden versleept etc. kortom het was echt leuk om te zien hoe dat werk gaat.

Natuurlijk ben ik dan wel een docent die meteen zijn jas uitdoet en gaat helpen, samen met de leerlingen tegels sjouwen, deze schoonmaken en weer versjouwen.. ook met kruiwagens vol zand in de weer en ook scheppen etc..

Kortom ik heb me van de beste kant laten zien als docent.. Vermoeiend was wel dat Jeanette steeds heel veel uitleg wilde geven aan de leerlingen.. zoals ze had een taart gebakken  voor de kinderen en dat was met liefde gemaakt.. dus dat moesten  ze uitleggen wat dat betekende met liefde gemaakt. ik kreeg er wel een beetje een  liefdeloos gevoel bij.

Toch was het heerlijk zo een ochtend even als een echte stoere man tegels sjouwen, ze schoonmaken etc.. met van die echt handschoenen aan.. heerlijk dit werk om te doen.

En wat kan je dan trots zijn op je leerlingen die dat toch maar even leuk doen.... heerlijk

De inwendige mens werd niet vergeten we kregen naar afloop ieder een broodje met een mandarijn met sinaasappelsap, met melk en karnemelk, en daar hebben we het afgesloten.. 

We mogen terug komen dus ze hebben het goed gedaan. heerlijk. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten