vrijdag 26 januari 2024

wandeling 2

 

mijn moeder zei altijd met kleine stapjes kom je er ook.. ik zeg altijd lange halen dan ben je vroeger thuis.. gevolg.... juist vandaag wandeling twee gelopen. Mijn voornemen een rondje Woubrugge te lopen, niet zo ver, ongeveer 7 en een halve kilometer.. dus ik besloot om zo langzaam het op te bouwen..  bedacht me dat ik maar zou beginnen met het saaie gedeelte van de route namelijk het stuk lang de 204 en de weg naar Woubrugge...  dus daar ging ik als eerste naar toe. tot mijn verbazing, had het niet gemerkt waaide het heel hard.. ik waaide nog  net niet uit mijn verschoning al scheelde dat niet veel.. wat een wind stond er.. het eerste saaie stuk was met tegenwind... dus ik dacht nog, nou ik kan mijn lol op.. met deze wind.. maar toen kwam het venijn om de hoek kijken. bij het omslaan naar Woubrugge bleek ik een heftige tegenwind te hebben.. maar dat is niet erg, doet een extra beroep op mijn fitheid en conditie die ik aan het opbouwen ben. dus dat is ook prima.. kom maar op... dat kan ik hebben.. nou het was behoorlijk pittig.. en dan kom je een hardloper tegen die wind mee heeft waarbij ik denk.. als je lef hebt keer je je nu om en ga je nu tegen de wind inrennen met je strak pakje.. maar nee dus die bleef doorlopen.

Op het moment dat ik aankwam bij de rotonde waar ik dus de afslag moest nemen naar Alphen leek het wel windstil, maar dat zal verbeelding zijn.. toch blijf ik me altijd verbazen over de huizen die er staan... wat een kasten van een huizen en vraag me altijd af hoeveel mensen in dat huis wonen... maar vooral  wie houd dat allemaal schoon.. mijn hemel..  wat een werk..

Onderweg naar Alphen kom ik altijd een soort van betonnen blok tegen en dan juist moet ik toch even een boxjump doen. het is niet zo hele hoge sprong maar het lukt me wel.. als een veertje kwam ik neer.

Daarna het stuk in Alphen over de sluis en dan roept de natuur... en dus moest ik zoeken naar een plek om mijn water over Gods akkers te laten vloeien.. dus dat was even zoeken. maar gelukkig kwam ik langs mijn favoriete plasplek..  een mooi bosje groene hulst waar in het midden een behoorlijk ruimte is waar je dus ruimte hebt om bijvoorbeeld een nacht te slapen, het is een soort tentje maar daar sta je heel goed uit het zicht waar je dus heerlijk even kan ontwateren.

Daarna het laatste stukje naar huis in totaal een kleine 8 km gelopen morgen maar proberen om er 12 van te maken om te weten dat ik weer fit genoeg ben..



Geen opmerkingen:

Een reactie posten