woensdag 17 januari 2024

hmm wel de goede gekregen...

 

Nou het begon zo onschuldig.. de griepprik halen, al in oktober hoor, maar ja toen liep ik al te kwakkelen. met keelpijn etc., maar ach dacht mocht de pret niet drukken, dat deed het ook niet met de corona booster.. dus dit zou wel goed komen.

Nou zoals men al eerder heeft gelezen heb ik na de herfst vakantie tot aan de kerst behoorlijk lopen kwakkelen.. te lang door gelopen, geen tijd om ziek te zijn. dus dat doe ik dus zelf.. maar ja dan komt het Na de kerst was alles weer normaal, oprecht zin om weer te gaan beginnen om ook alles weer goed op te pakken, het gezonde eten, het bewegen het naar school lopen etc. Grootse plannen..

En dan de vrijdag van de eerste week.. pats boem...  me totaal niet lekker voelen.. nog nooit zo beroerd gevoeld..  hoesten, snotteren.. maar ja natuurlijk niet toegeven want we kunnen best werken... het is maar 4 uurtjes... ( heb ik iets geleerd van de vorige keer, nee dus.... ik ging gewoon werken...) Wel al besloten om toch maar in de middag langs de huisarts te gaan, want ja zeker voor het onzekere. ik wil geen nieuwe herhaling of erger van de vorige keer.. 

Dus daar kwam de boodschap. je bed in en rust houden, eigenlijk was dat het verhaal. gewoon je bed in en wachten tot het over is.

Nadat ik alles thuis had geregeld, had gegeten. besloot ik om toch maar even in bed te gaan liggen.. en ik viel in slaap.. werd af en toe wakker waarbij ik als een soort zombie naar mijn toilet zweefde....  wel behoorlijk wat koorts had, dus ik dacht ik zie wel hoe laat ik wakker word... als je rond 16.00 gaat slapen verwacht je toch dat je zo rond 8 uur in de avond wel weer wakker zult worden.. nou nee dus.. het was de volgende dag om 20.00 in de avond dat ik pas echt weer wakker was.. Maar nog beroerder voelen dan ik al deed.

Dus tja dan maar niet sporten zondag, gewoon in je bed blijven en maar zien hoe het verder gaat.. nou niet dus..het eten smaakte niet, het ging gewoon niet lekker.

Maandag met lood in mijn schoenen me ziek gemeld dat vind ik zo akelig altijd mede omdat ik denk niet aanstellen. je kan best werken. maar dat kan dus niet, echt niet..

Kortom ik sukkelde lekker thuis door in mijn bedje, hoestte veel.  zeker net in het moment als ik bijna sliep.. dus ik kwam al chronisch slaaptekort.

Het hoesten werd steeds akeliger ik begon zelfs als ik op mijn rug lag, begon mijn rug te buiten, de schouders naar achteren om te kunnen hoesten. de exorcist was er niets bij ... ik bedacht me echt die griepprik is niet goed geweest. ik denk dat hij misschien wel met iets anders is gevuld.. maar goed.. ik besef me ook dank zij de griepprik is het niet zo erg nu... alhoewel ik denk dat als ik hem zo heftig krijg met  griepprik,  heb ik het te doen met de mensen die hem niet hebben gehaald die griepprik...  wat een kloten griep is dit.. en niet alleen ik heb er last van , van alle collega's zijn er 21 ziek we hebben half volle klassen.. wegens heel veel zieke leerlingen.. en laat ik vooral hopen dat dit het laatste is wat er komt. en dat het daarna gewoon afgelopen is. voor de komende 10 jaar dat ik weer even mijn energiepeil etc weer op een normale stijl heb. 

Naast dat ik ergens accepteer dat dit niet mijn school jaar is.. baal ik toch enorm... dat mijn lijf me dit schooljaar zo in de steek laat.. dat is niet echt netjes om het heel keurig uit te drukken.. dit als dank dat je al die jaren gezond leeft, dat je dus veel sport en beweegt voor de gezondheid.. is dit het.. het voelt als stank voor dank...  en natuurlijk zullen er mensen zijn die dan zeggen... ja als je dat niet allemaal doet en gedaan hebt dan was het veel erger geweest.... maar ja dat kunnen we niet controleren dus....  jammer



Geen opmerkingen:

Een reactie posten