zaterdag 6 januari 2024

Musea Dag in Amstelveen

 

Het kon mooi even, ik wilde gaan wandelen, maar de regen was zo heftig en zo onvoorspelbaar, tevens is het gebied waar ik nu loop allemaal rond de rivieren en kanalen, en aangezien het zo blijft regenen  dat al vele fiets en wandelpaden etc vol staan met water.. weet ik zeker dat waar ik ga lopen ik tot mijn enkels in het water zal staan als het niet meer is...

Dus dan maar een dagje musea in Amstelveen, waar ik graag kom, het is niet zo ver rijden en het zijn twee leuke musea waar je ook zo bent.

 De rit er naar toe ging iets anders dan gepland maar goed ik kwam aan.  Na ontzettend lopen zoeken naar een parkeerplaats in de parkeergarage kon ik eindelijk verteken naar de 2 musea in Amstelveen. Amstelveen heeft een prachtig stadscentrum maar daar kwam ik dus niet voor.  Besloten om eerst naar museum Jan te gaan. Daar was een expositie van Ted noten en co. Mooie tentoonstelling maar bij Nu te zien werd toch een andere indruk gewekt.  Het was klein. Daarnaast was er eigenlijk alleen heel veel glaswerk en daar doe ik weinig mee. Maar wel wat mooie dingen gezien. Indrukwekkend vond ik wel de servieskast waar je een euro ingooide en die speelde dan een muziekje. Ook de tot kunst verheven kuisheidsgordel  was bijzonder.  Daarnaast de in hars gegoten  voorwerpen en dieren . 

 Verder is het een lief museum.

Daarna naar het cobra museum gelopen waar een tentoonstelling was van 75 jaar Cobra. Prachtige werken waren er te zien. Wat ik met name zo bijzonder vind dat er heel veel werk bijzat wat ik nog niet eerder had gezien. 

Daarna naar de fototentoonstelling van Antoon Cordijn. Feest der herkenning bij de foto’s van de oude artiesten die ik dan nog ken. Er zaten mooie aansprekende foto’s tussen al denk ik dat voor veel bezoekers dit niet is wat ze hadden verwacht. 

Toch heb ik er genoten en vooral van de bijzondere foto's die hij heeft gemaakt.

In het cafe daar wat geluncht om daarna naar huis terug te keren zonder files en al weer aan het broeden wat ik vrijdag wil gaan doen.. want tenslotte kan ik het nu allemaal doen. heb vakantie.

Onderweg wel even gekeken naar de landerijen maar alles staat zelfs hier blank. dus ik denk dat we niet veel meer hoeven te verwachten van het wandelen deze vakantie zeker niet als het zo blijft regenen











 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten