dinsdag 28 november 2023

Kringloopkoopje

 

In een heel ver verleden heb ik ooit een fruitschaal gekocht van de ontwerper van het Groninger Museum. ik als ras echte Groninger was natuurlijk helemaal enthousiast over het museum, omdat hij zo mooi in elkaar zit, prachtige ruimtes en mooie exposities meestal..

Zo zag ik ook deze ufofruitschaal... van hem. Alessandro Mendini was natuurlijk de man achter dit ontwerp van zowel zijn design producten en als het museum

Jaren geleden had ik al een keer deze fruitschaal gekocht, ik was er superblij mee, want als je hem wilt kopen ben je toch gauw rond de 50 euro kwijt.. en ik had hem voor 5 gulden destijds.. Tot mijn stomme verbazing zag ik er weer eentje staan bij de Kringloop,  ( 6,50 euro) en aangezien deze fruitschaal me uitstekend bevalt besloot ik om ook deze te kopen, die zet ik wel ergens neer voor de sier.... gewoon leuk en gezellig..

Wie weet komt er een tijd dat ik zoveel fruit heb dat ik wel een extra fruitschaal op mijn tafel wil hebben..

Wel vaker heb ik dingen bij de kringloop gevonden waarvan ik niet weet wat ze zijn ,maar ik vind de vorm mooi of hoe het gemaakt is.. dan koop ik het.. en neem het mee..

Ik zie dan wel. zo heb ik ook een paar prachtige blikjes, oude tabaksdozen etc die ik erg kan waarderen.. en ik doe er niets in.. soms wel wat tandenstokers, maar vind het gewoon leuk om iets te hebben voor mezelf wat me doet denken aan vroeger. oh wat klinkt dat oud..maar het is ook erg fijn om het te hebben tenslotte


Geen opmerkingen:

Een reactie posten