donderdag 9 november 2023

het bloed kruipt waar het niet gaan kan......

 

Nou zo fit als deze man eruit ziet ,zo voel ik me nu even niet.. na ongeveer 4 weken niet te hebben kunnen Kettle bellen, had ik donderdag eindelijk weer de energie om mee te gaan doen. Ik ken het, je sport je hele leven, intensief, je doet 3x per week redelijk tot zware trainingen.. je wandelt veel, dus dat geeft ook conditie.. en dan lig je er een week uit, dan moet je alles weer opbouwen... dan zijn de lessen een hel, die zijn dat eigenlijk altijd al.. maar na een week er niet te zijn geweest is het veel heftiger. dus na 4 weken.. ik hou mijn hart vast..

Nou het  was heerlijk weer even goed met je lichaam aan de slag, maar ik had natuurlijk heel braaf mijn twee gebruikelijke kettle belss gepakt, de 12 en 16 en bijna de 20 kilo, een best wel zware stang opgebouwd.. . maar Frank, de trainer zei alleen maar ga je daarmee aan de slag?Zou ik niet doen pak lager en rustig beginnen anders lig je er morgen de hele dag af..

Natuurlijk had ik zo mijn bedenkingen hierover, omdat ik dacht.. kom op zeg,. maar aangezien ik dacht ik moet inderdaad langer mee, heb ik toch maar een 8 kilo gehaald.. en tot mijn grote verbazing was dat zwaar genoeg... ik heb met alleen 8 en 12 gewerkt. de 16 stond er mooi bij als sier.

De oefeningen waren vooral gericht op schouders, en ik kwam er al achter dat ik dat behoorlijk nodig had, waar ik anders nooit moeite mee heb met 16 kb, had ik het nu op een gegeven moment zwaar met de 8 kilo.

WE deden veel schouders, triceps en biceps... en benen. ook de oefening die ik een ellende vind, namelijk de lunges.. een draak vind ik dat.

Had ergens het idee dat Frank rekenschap er mee hield dat ik er weer voor het eerst was, ik vond de les namelijk goed te doen.. dus dat was wel lekker, goed voor mij ego.

Na de les sprak ik nog even met Frank om te zeggen dat hij gelijk had, waarop hij zei, je moet beseffen als je een week niet geweest bent, dan doe je eigenlijk 3 weken terug naar waar je was, laat staan 12 weken begin je eigenlijk weer op 0.. dus daar kon ik het mee doen.

Maar O wat is het lekker om er weer te zijn en te sporten...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten