dinsdag 14 november 2023

anti pestcoordinator (opleiding dag 3)

Afgelopen dinsdag de derde keer een dagje opleiding Anti Pestcoördinator. Het was wederom een zoom meeting en ik vind dat toch wel lastig, mede omdat ik merk dat mijn camera het niet doet helaas,. dus dat is even balen, maar daar kan ik niet zoveel aan doen.

Dus ik zat weer met een prachtige zwarte achtergrond, het scheelt want ik moest nog even dingen van mijn Windowscomputer halen, en ook het digitale veiligheidsplan bekijken en invullen, en op mijn laptop krijg ik die er dus duidelijk niet op helaas.. het is kloten. ...

Maar goed, ik was er keurig op tijd maar helaas was de cursusleider al begonnen.. dus daar kon ik niet zoveel meer mee... 

Het ging over online pesten, en dat is wel iets wat me toch ook heel erg bezig houd, hoe doe je dat op een goede manier... dit aanpakken en oplossen.

Dus ik had er zin, dit keer was ik topfit dus ik kon goed mee doen in de speciale werkruimtes.. wat wel weer lekker is natuurlijk.

Eerst werd er gesproken over het digitale veiligheidsplan, en inmiddels had ik aan de bel getrokken bij mijn directrice, dat ik er niets mee kon..maar dan blijkt nadat ik de vraag bij de docent had neergelegd wat het doel is van deze opdracht, omdat het een hel is om te doen, en ik weet al dat we het niet gaan gebruiken.. dus als antwoord kreeg ik dat het een tool was om te inventariseren wat we wel en niet hadden , en wat er nog voor actie punten zijn. nou dat was meteen een pak van mijn hart..

Ik was dan eigenlijk al klaar. want ik had alles, ik wist allang,. zelfs voordat we de scan moesten doen dat we dus leelingenbetrokkenheid misten daar moesten we iets meer mee doen, maar ook met de vraagstukken als docenten gepest worden, dat is ook een vraag die ik nog wil uitzetten onder het personeel. omdat dat ook iets waar we eigenlijk niet zo mee bezig zijn. maar het komt wel vaak voor.

Deze keer vond ik de overleggen ook erg leuk met de anderen.

Wel viel me op dat het toch altijd nog gerelateerd is in situaties tussen jongens en meisjes.. en dat het altijd de jongens zijn, in dit soort filmpjes die de dader zijn.. het zijn nooit de meisjes.. uit ervaring weet ik dat ook jongens slachtoffer kunnen zijn van Sexthing etc..  Dit valt me vaker op., net als bij de cursus Grens overschrijdend gedrag het is altijd jongen meisje, en altijd is het meisje het slachtoffer,,.. ik bedacht me toen al bij het plaatje waarom zit een jong meisje bij een oudere jongen op schoot.. en als het anders om zou zijn wat is dat dan? Of als het om 2 jongens gaat.. wat dan..maar kennelijk is men daar nog niet zo ruimdenkend in de wereld van de hulpverlening of diegenen die het materiaal maken...

Dit keer was het voor het eerst dat ik met een positief gevoel af kon sluiten. Dat was winst.. nog 1x te gaan


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten