zaterdag 11 juni 2022

Ik had nog zo gehoopt..

 

Bij het lezen van deze blog zou ik dit prachtige lied luisteren van Richard.


Tot mijn grote verbazing kwam ik bij 1 van mijn volgers op Instagram onderstaande foto's tegen , hierop heb ik natuurlijk gereageerd met de vraag of ik dit goed begreep wat er stond. Dit bleek helaas het geval te zijn, de verklaring was ik ben christen en ik wil niet dat mijn kinderen geconfronteerd worden met de regenboog terreur  en het  pride gebeuren, deed me huiveren, ik dacht echt in mijn onschuld dat we deze strijd al hadden gewonnen, dat we niet meer hoefden te strijden tegen al die vooroordelen etc.

Natuurlijk is dat natief van mij, ik denk dat het komt dat ik me er niet zo bewust van ben in mijn omgeving, mede omdat ik het gevoel heb dat ik overal veilig kan rondlopen en dat ik gewoon mijn eigen zelf kan zijn, zowel op mijn werk of waar ik ook maar ben.. 

Natuurlijk begrijp ik wel dat al die extra letters om iedereen in een hokje te willen stoppen niet echt iets is om trots op te zijn, maar het mooie vind ik wel dat iedereen mag zijn en van iedereen mag houden zoals men voelt. dat waardeer ik enorm.

Toch raakt me dan deze foto's en ook het verschuilen achter de woorden ik ben christen en ik geloof in man en vrouw en ik wil niet dat mijn kinderen geconfronteerd worden met de regenboog en pride gebeuren.

Ik heb hierop natuurlijk gereageerd, wat ergens niet handig is want van kortzichtigheid kun je niet winnen, heb haar gevraagd of ze de oorlog die er nu is ook ontkend, of dat ze misschien ook corona ontkent, omdat ze niet wil dat haar kinderen hiermee worden geconfronteerd, met de vraag onder welke plag ze leeft.

Daarnaast heb ik haar duidelijk gemaakt dat ik vanuit mijn geloof, zeker weet dat het altijd gaat om de liefde, en dat er niets fout is aan liefde...

De reactie die toen kwam, gaf meteen de intelligentie aan van diegene die dit had geplaatst.. "er staan veel ergere dingen op Instagram, dus ik moest eigenlijk niet zeuren" Waarom ik weer besefte, van domheid win je ook niet, en als slot opmerking heb ik dan ook maar geplaatst dat het er niet om gaat wat anderen doen maar om wat zij heeft neergezet.. en haar het prachtige nummer van Richard in een linkje gestuurd zodat ze die maar eens moet gaan beluisteren....

Daarna heb ik haar maar uit mijn vriendenlijst gezet... 

Het maakte me weer eens pijnlijk bewust dat er kennelijk nog steeds mensen zijn, ook in mijn dorp waar ik woon, waar daar  deze dame ook woont de haat toch dichterbij is dan ik dacht. Natuurlijk wilde ik eerst haar profiel en naam hier noemen maar vind dat niet gepast, dat is niet aan mij..  maar laten we hopen dat dit een incident is... al vrees ik het ergste..

( Toen de abortuswet in Amerika werd afgeschaft, zei een goede vriendin. dit is het begin van het einde, alle vrijheid waar wij toen voor hebben gevochten staat nu op de tocht..,. dit is het begin van meer verboden.. en ik vrees dat ze gelijk krijgt...)

 

  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten