zondag 26 juni 2022

ook een leuk weetje.;......

 

Ondanks dat ik niets heb met de Tour de France, er zeker niet naar ga kijken, ga ik toch in dit blogje aandacht besteden aan deze tour.

Afgelopen week hadden we de projectweek met het onderdeel stoepkrijt tekenen. Een eenvoudige opdracht, ze moesten een vakje tekenen op het plein, daarna moesten ze daarin een mooie tekening maken die dan ook beoordeeld werd door de docenten.

Natuurlijk zijn er altijd van die gasten die het dan leuk vinden om het mannelijke geslachtsdeel te tekenen in allerlei vormen en maten.

Ook dit jaar een aantal derde jaars konden zich niet beheersen en gingen ermee aan de slag, dezen moesten dan ook in de avond deze tekeningen weghalen. 

Toen we zo met een aantal collega's buiten stonden te praten hierover vertelde een collega aan ons dat hij altijd naar de Tour keek, en dat daar een bijzonder verhaal over was.

Al tien jaar lang gaan heel vroeg in de ochtend twee mannetjes langs het traject waar de tour langs komt, om dan de op de weg getekenden mannelijke geslachtsdelen te veranderen in libelles, zodat het niet meer zo opvalt.. 

Dit vond ik zo grappig om te horen, vooral het feit dat het dus al 10 jaar lang het geval is, al tien jaar lang worden dus deze libelles gemaakt.  

Het is natuurlijk een blogje van niks dit, maar besef wat een impact dit heeft op al die tour kijkers, die kijken nooit meer normaal naar de tour als ze op het traject een libelle zullen zien staan. en wie weet moeten ze stiekem wel wat lachen.. of ze gaan gericht kijken naar de tour maar dan vooral op hoeveel libelles ze gaan zien onderweg.. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten