woensdag 29 juni 2022

Falling for Figaro ( film)

 

Deze film zagen Paulien en ik als voorfilmpje bij  Down town Abby en dus wilden we die gaan bekijken, mede omdat natuurlijk  Joanna Lumley er in speelt, die staat toch garant voor iets bijzonders. Om kwart over 6 was ik bij Paulien voor een hapje en wat kletspraat. Voor haar en Nico had ik chocolade meegenomen, omdat ik dacht dat ze dat wel lekker zouden vinden als extraatje.
De film is een aangename film, genieten van het spel van  Joanna, en verder is het een flinterdun verhaaltje maar ach het is vermaak en daar gaat het ook om

 recensie van de film:

 Regie: Ben Lewin | Scenario: Ben Lewin en Allen Palmer | Cast: Danielle Macdonald (Millie), Joanna Lumley (Meghan Geoffrey-Bishop), Shazad Latif (Charlie), Hugh Skinner (Max), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2020

Met zijn nieuwste film duikt regisseur Ben Lewin in de wereld van de opera. Wat als je niet meer op een kneedbare leeftijd bent en van het ene op het andere moment besluit je carrière op te geven om je droom waar te maken? Falling for Figaro laat zien dat alles mogelijk is, maar daar moet je soms alles voor over hebben.

Millie is fund manager en staat op het punt promotie te krijgen. Een geweldige kans, dat vindt iedereen. Behalve Millie. Vrij abrupt verlaat ze het kantoor en besluit een sabbatical te nemen om te werken aan haar droom: operazangeres worden. Ze laat haar collega's met open mond achter, om over haar vriend nog maar te zwijgen. Die kan haar keuze echt niet begrijpen.

Maar Millie staat honderd procent achter haar beslissing en pakt de zaak serieus aan. Ze wil les van de beste lerares: mevrouw Geoffrey-Bishop. Een zeer kritische vrouw die niet zomaar iedereen die zangles van haar wil aanneemt. Ze is immers al met pensioen. Millie mag auditie komen doen en reist af naar de grauwe Schotse Hooglanden om daar vervolgens een aantal maanden te mogen verblijven om zich voor de bereiden voor een competitie die haar leven zou moeten veranderen.

Geoffrey-Bishops lesmethode is fysiek en grof. Dit zou grappige scènes moeten opleveren, maar het moet je soort humor zijn om hier daadwerkelijk om te kunnen lachen. De docent trapt haar studente de grond in met haar beledigingen en grijpt haar letterlijk bij de keel. Een troost: Millie is niet de enige die het zwaar te voorduren heeft. Haar andere student, Max, krijgt na jaren nog steeds regelmatig de wind van voren.

Het zal je niet verbazen, maar er bloeit een liefde tussen Max en Millie op. Dat ligt vrij ingewikkeld, aangezien Max een zeer verlegen man is en Millie een relatie heeft. Bovendien willen ze allebei één en hetzelfde ding bereiken: de Singer of Renown-competitie winnen. Gaat Millie uiteindelijk voor Figaro vallen, waar de titel van de film naar hint?

Skinner speelt zijn ongemakkelijke personage aandoenlijk en overtuigend. Het dromerige acteerwerk van Macdonald daarentegen werkt je op den duur op de zenuwen. Ook andere personages worden op een theatrale manier neergezet, waardoor Falling for Figaro eerder lijkt op een musicalfilm zonder uitbundige dansscènes.

Wel zit de film natuurlijk vol operamuziek, uit bekende opera's zoals Don Giovanni, Romeo en Juliet, Carmen en natuurlijk Le Nozze di Figaro. Zelfs Twinkle Twinkle Little Star komt voorbij. Voor mensen die niet met opera bekend zijn, is Falling for Figaro een zeer toegankelijke kennismaking met operamuziek. Liefhebbers van opera kunnen misschien maar beter een ticket voor een liveoptreden of een registratie van een opera in de bioscoop bezoeken.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten