vrijdag 24 juni 2022

Bowlen met Rijnwoude

 

Wat een eer vond ik dit dat ik met 2 klassen van Rijnwoude mee mocht om te bowlen. helemaal leuk vind ik dat altijd.

Dus ik was lekker vroeg thuis, en nadat ik me wat had opgefrist, ben ik meteen gaan lopen naar de bowling baan, is maar 10 minuten lopen als je de snelle route neemt, maar ik besloot om er naar toe te lopen in een rustig tempo en de wat langer route te nemen, dit ook omdat ik er dan toch ook kom.

Bij aankomst bleek dat ik zoveel tijd had dat ik maar besloot om eerst een ijsje te halen, wegens het warme weer, om daarna wat rond het meer te gaan lopen waar een prachtige zomerse sfeer zich opende. prachtig.

Tegen de tijd dat de leerlingen kwamen van school, stond ik klaar en kon ik ze ontvangen. De groep die ik mocht begeleiden waren keurig op tijd. De coach had mij gevraagd of ik ze wilde opvangen en begeleiden omdat ze niet kon. Dat maakt het eigenlijk extra leuk om er te zijn. dan heb je toch een soort taakje.

De leerlingen waren erg vroeg dus ik heb ze even naar het meer gestuurd om daar wat energie kwijt te raken en om ze de kans te geven om wat te ontspannen voordat we de banen op konden.

Mijn collega's waren er ook mooi op tijd en toen het eindelijk tijd was konden we naar binnen, We hebben de leerlingen in groepjes van 10 steeds even naar binnen laten gaan om daar hun schoenen te pakken en om dan te gaan zitten bij elkaar. De verdeling liep wat lastig mede omdat bepaalde leerlingen bij elkaar wilden maar dat kwam dan ongelukkig uit bij de banen, maar ook dit lost zich op.

De leerlingen gingen vol vuur aan de slag om te gaan gooien mooi strikes etc. Aangezien er geen plek was om te gooien heb ik me meer gestort op het sociale gebeuren, eigenlijk wel net zo leuk, maar ja wel met die vreselijk lelijke schoenen aan. en dan te bedenken dat mensen dit soms vrijwillig elke week doen, deze schoenen dragen.. 

Tijdens het gooien hebben de leerlingen te drinken gehad maar  er werd ook een schaal met snacks geregeld waarvan ze genoten. zo gaaf.en zo leuk hoe deze gasten met elkaar aan het gooien waren prachtig.

Toen het afgelopen was ben ik nog even blijven hangen bij de leerlingen die nog moesten worden gehaald totdat ze werden opgepikt door hun ouders.. is eigenlijk alleen maar leuk die praatjes met ze, genieten.

Wat een prachtige afsluiting van een mooie dag met deze gasten.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten