woensdag 8 juni 2022

Eetcafe Lumiere

 


 

Het was weer zover, de lunch met Elias, eens in de twee maanden spreken we af om bij te praten over het leven, over hoe het gaat en onze visie op het leven en de dagelijkse gebeurtenissen incluis de wereld problematiek, ik hou erg van de manier waarop Elias tegen bepaalde dingen aankijkt met zijn humor die ene zekere droogheid in zich heeft.

Dit keer moest ik een plek uitzoeken en mijn blik viel op het schattige plaatsje Oudewater waar ik wel vaker ben geweest maar dit restaurant eetcafĂ© Lumiere  kende ik niet, dus die wilde ik wel eens weer bezoeken.

 Onderweg naar Oudewater, bedacht ik me dat ik geen jas had meegenomen, maar gelukkig straalde de zon, was het mooi weer dus ik had geen idee wat me nog te wachten stond.

De auto was snel geparkeerd op de plek waar hij altijd staat als ik in het schattige dorpje Oudewater ben.Hierna begon even de zoektocht naar het restaurant, leve Google maps en het vergeten van de paraplu.. terwijl ik richting het eetcafe liep begon het me toch een partij te regenen.. ik kon gelukkig onder een luivel schuilen vlak bij het eetcafe. Dus elias geappt dat ik er was en dat ik die man in het zwart was zonder hoofd omdat ik met mijn hoofd onder de luifel stond van een aangrenzende winkel.

Toen Elias aankwam konden we meteen naar binnen en hadden we een leuk plekje om te zitten. we kregen onze koppen thee, en konden bestellen. Ik nam de vegetarische pocket bowl..  met vegetarische kipstukjes, Elias nam de lunch van het cafe.

Toen ons eten kwam bleek ik dus  met stokjes te mogen eten, wat ik erg lekker vind omdat je dan zo snel vol zit altijd. genieten. Tevens is het zo dat ik het wel sfeervol vind om zo dit gerecht te eten.

Tuurlijk hebben we vreselijk bijzitten te praten over van het leven en hoe het nu gaat.

We bleven wat langer zitten want ja het regende zo hard dat we niet weg konden, want beiden natuurlijk geen paraplu of regenkleding mee.

Toen de regen ophield konden we rustig naar de auto's lopen en moesten we afscheid nemen nadat we een nieuwe afspraak hadden gemaakt voor over anderehalve maand.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten