dinsdag 24 maart 2020

je moet wat....

Al weet ik dat het misschien best kan.. dat we heel goed nadenken.. dat we niet meer dan 2 meter bij elkaar vandaan staan, al mis ik het vreselijk dat samen sporten, het elkaar oppeppen, de lol met elkaar, het theedrinken na die tijd. het met elkaar lachen, feesten etc...  ik mis het gewoon
maar toch blijf ik maar verstandig... zeker na de beelden van afgelopen weekeinde.

Dus zondagochtend ik me omgekleed in mijn sportpak.. dat ligt nu al een week schoon en gewassen klaar in mijn huisje.. maar ja het hoeft niet mee nu.. dus dan maar iets anders. 
Had nog even de neiging om te gaan rennen, maar bedacht me. nee doe maar even niet.. het zal niet door jou zijn dat iemand ziek word, jij ziek word en wie weet een totale verbod op het naar buiten komen of gaan. dat gaan we niet doen.. gewoon niet.

Dus me omgekleed, en mijn wod gedaan.. bestaande uit 3 rondjes...  30 air squats, 20 sit ups. 20 chrunches (na elke oefening),  20 push-ups, ( dan weer de buikspieren)  20 dips, ( keurig gepikt van de les die we deden met de live stream)  ( buik spieren) en 10 burpees, dit 3 rondes.. het was pittig
Daarna heb ik mijn schoenen aan getrokken en ben eerst naar beneden gelopen en daarna de trap helemaal naar de vierde etage in snel tempo, zeg maar rennen  genomen, dat 3 keer, heb me al voorgenomen dat elke dag te doen.. te doen en op te bouwen dat traplopen, wil vooral mijn conditie goed houden, dat ik fit ben, maar ook meteen mijn kracht blijven doen.. zeker voor de buik... heb geen zin om te vervallen in verkeerd eten om dan tot de ontdekking te komen dat ik weer aan de groei ben.. 

Ik hoop dat ik binnenkort weer kan lopen buiten.. of het lef heb om te gaan wandelen..  in het stille gebied waar ik geen mensen tegenkom, maar moet er eerst wel heen, dat is het lastige.. 
maar toch...  en soms zal ik echt boodschappen moeten doen.. maar hoop echt, heel echt dat we niet zover komen dat we moeten binnenblijven, dat je wel op je balkon kan staan .. aan de andere kant..  het gaat toch zoals het gaat en laten we het er het beste van maken;


Maandag heb ik de stoute schoenen aangetrokken, ik moest  echt even naar mijn school,  ik moest wat spullen halen, zoals voor zovelen was ineens maandag geen plek meer in de herberg.. de school mocht ik niet in wegens keelpijn, ( al weken, denk  spanning, en een waterneus.. dus een druppende neus.  wat ik altijd heb in de winter.. maar het waren een not go reden.. dus ik zat thuis),... het gaat alweer wat beter.. dus vandaag even snel de school in.. en de spullen gehaald zodat ik de leerlingen goed hun opdrachten kunnen maken.

Daarna, en dat is nu het voordeel het is geen weekeinde. heb ik toch nog snel 8 km gelopen, en onderweg inderdaad  maar een paar mensen gezien, en we weken automatisch uit, dus we hadden geen 1.5 meter maar echt wel 2 meter...  dus het ging goed. was heerlijk.

Thuis inderdaad weer de trap opgerend. had in de ochtend de trap al 6 keer op gerend, is 8 x 8 trappen x 6.. reken maar uit hoeveel trappen dat zijn.. dus dinsdag 7... en zo door.. het zal gebeuren.. ik zal de 10 halen en wie weet meer.

Traditiegetrouw ga ik maandag altijd naar de Kettle bell, dat is dus nu ook niet, ik baal mede omdat het een leuke groep is mee te sporten, maar ook de trainer moet ik altijd erg om lachen..... we noemen hem altijd de sadist. en dat is hij ook,maar hij brengt het leuk. dus heb ik maandag avond om half 7 besloten om maar de FRANK te doen.. dat houd in.. 21 air aquats. en dan 3 push-ups. en dan de squats afbouwen met 3 naar 3 en de push up opbouwen naar 21 met + 3, zo ook met de lunches en de dip.. de  burpees en de row voor je schouders. ...daarna nog met de leg raisers en de crunch.. het was pittig.. maar wel erg lekker en het lukt me. al lig ik wel af en toe voor dood tussen door..
Als ik een oefening af heb zeg ik altijd wat Frank ook zegt. .neem wat te drinken.. doe ook een beetje zijn stem na. zo is het net alsof ik toch les heb.... erg gezellig in mijn eentje voor de tv.. maar het is een goed doel  wat ik nastreef en iedereen.. dus ik vind het prima zo...  het is niet leuk maar goed en leuker dan dit kunnen we het niet maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten