woensdag 17 april 2024

Hor voor de kamer......

 

Al heb ik een prachtige hor in mijn raam in de woonkamer, toch  merk ik dat hij me irriteert, mede omdat hij altijd in de kamer staat en ik dus met gedoe zit. als ik Tom zijn werk laat doen, dan moet hij op tafel liggen omdat hij anders omvalt.. en op Tom gaat liggen waardoor Tom zijn zijn werk kan doen. is wat sneu voor Tom mede omdat ik er niet altijd bij ben om hem te helpen.

Bij mijn buren had ik al gezien dat ze een hor hadden die gewoon kon blijven zitten zonder dat ze hem er steeds moesten uithalen, dus ik besloot om ook eentje te bestellen. dat ging niet zo gemakkelijk als ik dacht maar toch het is gelukt, dat meten is gedoe maar met hulp van een buurman kreeg ik het voor elkaar. .tenminste dat dacht ik.. totdat de hor kwam, bleek hij te klein. dus ik balen.

Wel een mailtje gestuurd met de mededeling dat hij te klein was maar dat dat mijn eigen schuld was en mijn verlies was. maar daarop kwam de opmerking, dat ik hem kon ruilen voor een ander, en een andere kreeg maar dan hoefde ik alleen maar de maak kosten betalen, en natuurlijk het materiaal wat meer was.

Daarnaast kwam ik tot de ontdekking dat deze zaak bij mij om de hoek zit, namelijk in Bleiswijk en dat is nog geen 20 minuten rijden, dus ik besloot om de hor te halen. 

Meteen nog een keer goed gekeken bij mijn buurvrouw, en ik zag wat ik fout had gedaan, ik bestelde een klem hor terwijl ik een inzet hor moest hebben. dus die besteld. en die kon ik afgelopen dinsdag ophalen.Het was nog even spannend of de hor in mijn auto paste maar dat ging. hij kon mooi scheef in de auto net voor de voorstoelen..  gelukkig is een hor doorzichtig dus kon ik met gemak alles zien wat achter mij reed. Dit had ik zondag al even gemeten en uitgeprobeerd om niet voor verrassingen te komen staan omdat ineens bleek dat hij niet in mijn auto past.

Dus nadat ik hem besteld had, was het wachten of ik nu wel of niet de goede had gehaald.Eindelijk kon ik hem ophalen, met toch een soort van gezonde spanning ging ik onderweg, want ja je weet het niet voor hetzelfde geld is hij weer niet goed.

Rond half 4 was ik bij het bedrijf de Horrenstunter in Bleiswijk en kon ik mijn hor halen. De oude paste in de auto, dus de nieuwe zou ook in de auto moeten passen, en dat deed hij ook, alleen jammer van het piepschuim dat dus te breed was dat moest er wel af, anders kon ik niet door mijn achterruit kijken,  en ook het plastic moest naar beneden zodat ik kon zien wat er achter mij reed.

Bij thuiskomst was het wat getob met het raam om hem uit de auto te krijgen, hij zat wat klem, het is gelukt maar wel wat beschadigingen aan mijn dak wegens de scherpe randjes.

Maar toen kwam de klus, het raam moest in het raam en hopen dat hij zou passen.. En dat deed hij maar het raam ging niet dicht.. Hem er weer uit gehaald, goed gekeken en ik zag het al er zaten nog heel veel restanten van een hor die ik had vast gezet met punaises, het gaas was verdwenen de punaises zijn blijven zitten.. die moesten er uit.

Daarna paste de inzethor prima..en kon ik het raam met wat meer kracht dan anders dicht doen..  en ik denk als ik maar lang genoeg blijf duwen dan zal de hor wel meegeven en dan is het helemaal goed.. en gaat het raam misschien wel gemakkelijker dicht ect.. maar het voordeel is geen muggen en vliegen in huis via de keukendeur en hor maar wel als ik mijn voordeur open laat staan, en dat doe ik nogal eens als het heel warm is, lekker doortochten. en dus muggen etc binnenhalen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten