zaterdag 20 april 2024

Groene Hartpad etappe 8 ( 15 km)

 

Het mooie weer lokt.. ook de energie is weer op pijl.. maar om nu weer het reizen in mijn bloed te krijgen naar het begin van een wandelpad en weer terug naar huis. De wetenschap dat ik niet zo heel veel tijd heb zaterdag omdat ik ook nog naar de film wil. heeft me doen besluiten om het Pelgrimspad even in de wacht te zetten, de mei vakantie is daar een mooi moment voor om in ieder geval deel 1 te volbrengen.. het zijn tenslotte nog maar 3 etappes en dat is prima te doen..

Dus ik ging op zoek naar een pad dat dicht in de buurt is bij waar ik nu zit en kwam op het Groene hart pad.. een pad rond en door het groene hart.. Nadeel is wel dat op het moment dat ik wil gaan lopen het broedseizoen is geopend en dat ik dus veel andere routes moet nemen, maar goed dat went ook wel.. het is wat het is.

Het zijn ook maar 11 etappes dus dat is prima te doen , en omdat het zo dicht bij huis is kan je veel gemakkelijker even snel de trein. bus pakken om daarna te gaan wandelen.

ik ben begonnen bij Zoetermeer naar Zoeterwoude.. ik dacht dat is mooi,  met de bus er naar toe en dan lekker relaxt gaan lopen en in Zoeterwoude de bus terug pakken.. wat kan mijn dag nu nog stuk maken.

Nou dacht even dat de bus die ik moest hebben niet ging maar gelukkig hadden we slechts een trage chauffeur die zijn tijd nam om op de bus te komen. Maar het maakt niet uit je kan vreselijk genieten van de mensen die lopen op het station. Een meneer compleet in leger kleding die druk bezig is met het oppakken van vuilnis. Een man op de fiets die flesjes uit de prullenbakken haalt, een meisje met te hoge plateau zolen die struikel, kortom gratis vermaak op een prachtige ochtend . 

Het was een beetje jammer dat zoals ik al schreef de buschauffeur traag was waardoor we 5 minuten te laat vertrokken  tel daarbij de vele stops op en de conclusie was juist ik miste mijn aansluiting naar Zoetermeer station  dus ik besloot dat stukje maar te gaan lopen. 

Dat liep lekker weg en voor ik het wist was ik bij het station en kon ik de route beginnen, het was even wennen geen rood wit markering maar geel rood. Was prima te doen  al was veel geel verkleurd door de zon maar dan is komoot geweldig.

Het was een prachtige route door een mooi stuk groen bij Zoetermeer alleen waren er een aantal kabouter fanaten die overal kabouters hadden neergezet ik noem het tegenwoordig Bo(o)s( aardige) art  vind het zo afschuwelijk dat ze dit te pas en te onpas neerzetten . Vind het woordje art eigenlijk te veel eer, vind het goedbedoelde gefröbel, maar gelukkig zullen er ook 1 of 2 mensen dit wel erg leuk vinden, maar aangezien ik vrij veel paden loop is het irritant om overal kabouters te zien. 

De wandeling was prachtig om te lopen veel afwisseling en ook veel mooie plaatjes onderweg, ook dat de lammetjes er zijn  de koeien weer in de wei zijn, de vele vlinders.. een toch om echt van te genieten. Helaas ergens een stukje gemist een marketing was niet duidelijk of ik heb niet goed gekeken. 

Dat lost gelukkig zich snel op omdat ik met de komoot een route vond waardoor ik meteen weer op de goede weg was. Daarna was het heerlijk lopen ook het moerasgebied, waar ik inderdaad tot aan mij enkels in de bagger stond heerlijk. Zoals ik al zei een toch vol afwisseling.

Het laatste stukje ging  langs boerderij Geertje, waar heel veel geitjes zijn   Nog even overwogen om een stukje geitenkaas mee te nemen maar dit maar snel vergeten  omdat ik mezelf ken. 

Het einde van de route kwam wat plotseling. Zomaar ergens in de middel of no where moest ik stoppen en opzoek naar een bushalte. Dit was nog 2.6 km maar ach het weer was goed ik had er zin in dus waarom moet. Tijdens deze wandeling kwam ik nog langs de kerk van Zoeterwoude, waar je naar binnen kon, dus dat heb ik gedaan, meteen even een kaarsje opgestoken voor een collega wiens vader vrijdag is overleden. Het was ook om even er bewust bij stil te staan, daarna nog een stempel gepakt bij deze kerk voor de pelgrims die onderweg zijn.. vond ook dat ik er wel eentje van mocht.

Daarna nog langs een tuin gelopen waar ze allemaal teksten hadden staan etc. was wel even grappig als afleiding.

Uiteindelijk bij de bushalte aangekomen besefte ik me dat ik als ik dit pad verder ga lopen dat ik weer dat hele stuk terug moet maar ach dan ben ik fit en dus wie doet me wat.

De bus ging snel bij Leiden Lammeschans uit de bus en naar Alphen om daar met de auto naar huis te gaan. ik ben te braaf voor deze wereld, ik heb gestopt bij de paal, betaald etc totdat ik ontdekte dat de hele paal er niet meer was.. ik had dus gewoon door kunnen rijden.. maar ach wat maakt dat uit.. ze mogen verdiepen tenslotte betaal ik met mijn treinkaart maar 2.25 in plaats van 8,25...dus je hoort mij niet klagen.

Bij thuiskomst met 20 km in de benen. .lekker onder douche en klaar maken voor de film van de avond.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten