woensdag 10 april 2024

Bikkels on Bike

 

Ach dit zal geen lang blogje worden maar wel een blogje om te lezen en zeker om deze twee gasten te gaan volgen.

Ik weet het niet helemaal zeker maar volgens mij zijn het zelfs oud leerlingen van mij, zeker als ik zie dat er diverse collega's ze volgen.. dan kan het haast niet anders dan dat ze ook bij mij in de klas hebben gezeten.

Door vriendin Ankie werd ik op deze twee knapen gewezen op instagram, ik weet dat soort dingen niet wat er allemaal staat en gebeurt, ik zeg dan ook heel vaak.. ik heb een leven.. en dat heb ik natuurlijk ook. en heb echt geen tijd om al die dingen op instagram etc te zoeken en te zien. maar ik ben blij dat Ankie  me af en toe wijst op sites die de moeite waard zijn.

Het leuke van deze twee jonge gasten is dat ze volgens mij een vriendschap hebben voor het leven samen, ze genieten enorm, hebben dikke lol samen en het zijn echte pretletters.

Het is geweldig om ze te zien maar ook om te lezen dat ze bij elke vlog even neerzetten waar ze overnachten voor oma, omdat die zich ongerust maakte waar ze sliepen..

Ze zijn samen een jaar onderweg naar Vietnam.. wat ik nogal een onderneming vind.

Dus een jaar lang krijg ik gratis up dates van deze twee bikkels en het is genieten.

Daarom even dit korte blog over deze twee jongens en wil je meer over ze weten dan kan ik je aanraden om onderstaande link te volgen naar hun site waar je ook kan doneren omdat je het zo goed vind wat ze doen.

Bikkels on Bike

stukje uit de plaatselijk krant

Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam

Beiden delen een passie voor fietsen en ervaren het als een manier om de hele dag buiten te zijn. Het idee om naar Vietnam te fietsen ontstond vrij spontaan in 2021, toen Rick, onder genot van een biertje, het voorstelde als een grap. Sven reageerde echter met enthousiasme, en ze besloten serieus te overwegen om naar het Verre Oosten te fietsen. "Met een biertje ben je altijd wat enthousiaster," lacht Sven.

Samen bekeken ze Google Maps om het verste oosten te bepalen, en de keuze viel op Vietnam. “Dit alles was in coronatijd”, vertelt Rick. “We keken op de kaart en konden kiezen tussen China en Vietnam. Alleen waren de grenzen van China op dat moment dicht.” Wat begon als een spontaan idee, werd al snel serieus genomen. In de afgelopen 2,5 jaar hebben de avonturiers zich grondig voorbereid door lange fietstochten te maken door ScandinaviĆ«, Oostenrijk, Duitsland, Schotland en andere bestemmingen. "We dachten, als we het nog leuk vinden, dan gaan we het gewoon doen!", vertelt Sven. "En we vonden het alleen maar leuker worden."

Vertrek

Na zorgvuldige voorbereiding zullen de bikkels op zondag 10 maart om 10:00 uur vertrekken vanuit Rijnsaterwoude. Om hun vrienden en familie de kans te geven afscheid te nemen, kunnen ze de eerste paar kilometer mee fietsen.

De geplande reistijd is ongeveer een jaar, maar Sven merkt op: "Als het langer of korter duurt, maakt het ook niet uit. We hebben beide onze banen opgezegd en gespaard om dit te kunnen bereiken." Wil je het avontuur van Rick en Sven tot in detail meebeleven? Volg ze op TikTok, Instagram en houd Alphens.nl in de gaten voor de gaafste verhalen!

Sponseren

Om hun doel te verwezenlijken, hebben de avonturiers ook de mogelijkheid geopend voor sponsoring.

Wil jij/jouw bedrijf deel uitmaken van het Bikkels on Bikes-avontuur en Sven en Rick ondersteunen tijdens hun ongelooflijke reis naar Vietnam? Bekijk hier de mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten