woensdag 19 april 2023

voedselbank

 

afgelopen vrijdag hadden we onze jaarlijkse voedselbank dag, waarbij we dus voedsel inzamelen in de wijken van Alphen voor de voedselbank.

Gelukkig mocht ik weer met de klas waar ik toch een speciale band mee heb, leerlingen die ik wel vaker heb begeleid en die ik dus vaak zie. Heerlijk.

Ze zijn altijd wel wat ondeugend, soms ook wel wat dwars maar ze hebben wel humor en dat kan ik erg waarderen van ze, en ze houden van werken, en aanpakken. dus ik ben zeer tevreden met deze gasten dat ik met hen de wijk in mag.

Dus nadat de leerlingen waren in het lokaal waren, ik zat eerst in een ander lokaal maar kreeg de computer daar niet opgestart, besloot ik om dan maar aan het werk te gaan in mijn eigen lokaal.

De leerlingen kregen te horen dat ze geen vers producten moesten meenemen, ook geen  geld mochten aannemen, en goed moesten kijken of het niet over de datum is. Dus dat hebben we besproken met elkaar. 

Daarna kregen ze een kort introductiefilmpje te zien, waarin ze konden zien waarom we dit doen en ook wat er zo goed aan is om dit te doen.. Het maakt schrijnend bewust van dat er veel meer armoede is dan men weet.

Daarna mochten ze de wijk in, waar ze dus aanbelden met een brief van school, hun schoolpasje en dan konden ze vragen of men iets wilde geven voor de voedselbank. Mijn leerlingen hadden een kleine wijk maar ze hebben echt heel veel opgehaald, wat ik erg tof vind. ze doen zo hun best doen.

Ze hadden erg veel opgehaald. Er kwamen ook een paar leerlingen binnen met een complete pompoen, helaas was deze verschimmelt dus moesten we hem weg doen, maar ook met 10 kilo rijst. geweldig en dan die ontzettende blije gezichten dat ze dit hebben gedaan prachtig.

Nadat ze klaar waren , ben ik even snel op en neer gegaan naar het Park Theater om daar nog meer posters op te halen, om deze op mijn muur te plakken, daarmee hoop ik toch binnenkort ergens mee te beginnen. zodat mijn lokaal steeds meer Drama lokaal gaat worden..



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten