maandag 3 april 2023

kaas ... Racletten

 

Eindelijk ging de lang verwachte afspraak door waarbij we eindelijk weer eens konden racletten, dit keer was het bij mij, Do en Misjel kwamen langs, ooit was dit onze eerste etentje samen, na een vakantie in Berlijn waarbij ik ze een speurtocht had gegeven, als ze overal waren geweest en daarbij zichzelf op de foto zouden hebben gezet, dan zou ik ze op een etentje trakteren, natuurlijk hebben ze dat niet gered wat logisch was, want ja ik had iets uit een museum , mijn favoriete museum, namelijk  het streetart museum waar je gratis in kan., Daar waren ze dus niet geweest, maar omdat ze zo goed hun best hadden gedaan heb ik ze toch maar getrakteerd op een etentje, waarbij zij voor het nagerecht zorgden..

Het was toen al meteen een hele gezellige avond en we hadden vreselijk veel lol samen. Dus dat was voor herhaling vatbaar, dus voor we het wisten was de groep uitgegroeid tot een eetclub met 5 personen, waarbij Marco en Niels ook aansloten, en werden we de eet en spelletjes club.. Dominihama... hebben we ons genoemd, en het is regelmatig dat we met elkaar afspreken, maar dit keer dus alleen maar met Do en Misjel.

Dus ik was al vroeg in de weer met oa mijn huis weer eens goed toonbaar te maken, alles af te wassen wat we nodig hebben om te eten, al gaat het schoon de kast in, toch wil ik het altijd nog een keer extra afwassen als mensen komen eten.

Als voorafje had ik een paprikasoep met diverse dips.. waarvan eentje voor mij ook nieuw was, namelijk de kip kerrie maar dan vegetarisch. dus dat was wel een mooie aanvulling, daarna kwam natuurlijk de raclettekaas met krieltjes in de schil en een frisse salade als tegenhanger voor de vette kaas. ik had voor mezelf de maagzuur tabletten al klaar liggen bij mijn bed voor de nacht.

Als toetje had ik mijn geliefde stracciatella ijs, met slagroom en verse aardbeien. en als grap had ik in mijn huis 4 verrassingseieren verstopt, op duidelijk zichtbare plekken.. dacht laat ik het eens leuk doen.

 Het was zoals te verwachten was weer vreselijk gezellig met elkaar, we hebben heerlijk bijgepraat en natuurlijk spelletjes gespeeld, we begonnen met het spel dat ik van Do en Misjel had gekregen Zinga, een soort bingo met getallen, maar aangezien ik totaal geen overzicht heb op welke getallen op mijn kaart staan ik als een gek zoek, mede omdat het te maken heeft met kleuren etc.. en Misjel een getallen wonder is. die kijkt en ziet het in 1 oog opslag, waar ik nog zit te kijken naar wat er ligt en dan moet kijken op mijn kaart wat er staat..  kun je wel stellen dat ik er bij zat en ik keek er na.

Daarna hebben we diverse spelen gespeeld, zoals metropool, wie is de ezel, skibbo. erg leuk allemaal en dikke lol met elkaar zeker met het spel wie is de ezel. erg grappig.

rond een uur of 12 gingen ze weg met hun slaperige zoontje..  heb ik de boel op geruimd en nog even zitten na te genieten van wederom een prachtige avond.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten