dinsdag 7 augustus 2018

kamperen in Friesland dag 2

Nadat we gisteravond heerlijk yahtzee hebbengespeeld, wel met dikke truien aan, het koelt behoorlijk   af namelijk.
Toen mijn vest tevoorschijn kwam werd er door mijn medereizigers wat lacherig op gereageerd, maar ervaring van kamperen in Frankrijk met. Overdag temperaturen van 30 graden of meer, maar omdat er geen wolken zijn en de warmte dus zo weg is heeft ne geleerd om altijd iets warms mee te nemen. Dit keer dus ook. Mijn reisgenoten kwamen er dan ook achter dat dit een slimme zet is.

Ook mijn laagjes slaapplaats bestaande uit 2 isolatie matjes, een slaapzak, nog een slaapzak, dan pas mijn luchtbed , nog een fleeche slaapzak en dan pas mijn echte slaapspullen is een uitkomst . Het slaap. Perfect en is warm.


Nadat iedereen zijn toilet had gemaakt waren we om 9.00 klaar voor het ontbijt. Heerlijk verse broodjes gehaald en dezen heerlijk opgegeten. Toen alles klaar was zijn we vertrokken naar Workum voor het Jopie Huisman museum. Het oude museum  is vervangen door het nieuwe museum. Wat erg modern is. Ben er nog niet over uit of ik dit mooi vind. Wel zijn zijn schilderijen, met name van de gevonden vodden etc prschtig.

Ook de opmerking van een oude vriend van hem die 398 stukken zeep had maar zich hier niet nee waste omdat hij vond dat aks  onze lieve heer wilde dat we ons waren dan liet hij wel zeeepsop als regenwater vallen.

Na dit museum zijn we naar Leeuward gegaan, voor Esscher op Reis... in het Fries mussum. Ik vond het wT tegenvallen,  terwijl ik de moderne kunst afdeling eeg gaaf vond.


Nadat we wat door de stad hadden lopen dwalen waarbij we ons steeds afvroegen wat nu het culturele was in de stad dat hij Europees hoofdsad was geworden, wij konden her niet ontdekken.

Na een ijsje zijn we naar Makkum voor een afzakkertje .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten