maandag 6 augustus 2018

kamperen in Friesland dag 1

Het is weer zover, we zijn weer met elkaar op pad. nadat we ooit als eerste provincie Limburg aandeden volgden  Noord Holland, Drenthe, Overijssel, Noord Brabant, Parijs, Gelderland en nu dus Friesland.

We doen elk jaar een provincie aan, om zo met elkaar  te genieten van de sfeer in een provincie maar ook om zo een rondje Nederland te doen.. we hoeven dus nog maar een paar. Groningen, Flevoland, Zuid- Holland, Utrecht en Zeeland..

We hebben nog wat plaatsen te gaan.. en dan gaan we gewoon weer overnieuw beginnen...

De afspraak was dat we pas om 10.00 gingen vertrekken, een luxe het is een soort van uitslapen dus.. normaal werkt dat niet zo, dan moet ik al om 9 uur paraat staan maar nu kreeg ik een uurtje extra.. gevolg om 7.00 zat ik recht op in mijn bed om de dag te begroeten.

We moesten eerst nog even langs de garage om mijn auto af te geven, hij moest goed nagekeken worden, omdat ik niet nog een keer langs de kant van de weg wil staan, daarvoor heb ik geen auto gekocht zeg ik steeds.
Mijn auto zal er drie dagen staan zodat ze nu alles kunnen onderzoeken, uitzoeken etc, laat ze er maar mee aan de haal gaan , hij moet nu gewoon goed.

De reis was prima via de Afsluitdijk, natuurlijk zijn we even gestopt bij het monument hebben we wat gegeten en lekker genoten van de zon.

De camping ligt in Makkum vlak bij het IJsselmeer, we hoeven maar even de camping af en staan tot onze enkels in het water en dat  blijft ong 2 km lang. Voor mij geen probleem ik ga toch niet verder het water in anders valt mijn huid eraf.

In de gloeiende zon je tent opzetten is geen pretje maar al gutsend in het zweet stond hij er toch  behoorlijk snel we hebben Precies 1 boompje ter beschikking helaas, maar dat went ook. Door een slimme zet van Heleen en de vindingrijkheid. van Ayaz zitten we toch in de schaduw .

De camping is een soort van therapie camping, je moet betalen voor je wifi.... 3 euro per dag per apparaat.... wij hebben er voor gekozen dit niet te doen... dus we moeten praten. Grrr maar het gaat ons gied af.

We hebben heerlijk gegeten Ayaz maakte een heerlijke zelfgemaakte tomatensoep en daarna een heerlijke rijst groente schotel.

De avond is het heerlijk afgekoeld en dat maakt het super aangenaam buiten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten