vrijdag 1 september 2023

poldersport

 

vorige week woensdag, mocht ik bij het introductieprogramma aanwezig zijn bij de dag van het poldersporten, ergens mocht ik, als ik dat had geweten, thuis blijven, maar aangezien ik op reserve stond, besloot ik om er even te gaan kijken, mede omdat ik het belangrijk vind dat je gezien word. Wat  ik ergens wel weet, maar wat ik dan vergeet, dat ik er aankom, dat ik helemaal geniet van de kids en de activiteiten en dat ik dus daarom toch de hele dag erbij blijf met alle gevolgen van dien. Ik kon helaas niet meedoen omdat ik na dit spektakel ook nog les moest geven aan twee klassen van de isk, dus ik besloot om maar gewoon lekker  te kijken en kinderen aan te moedigen om dingen te doen..

Er was 1 meisje die vond het doodeng om over een boomstam te lopen, heel bang om in het water te vallen, terwijl we allemaal weten ze belanden uiteindelijk allemaal in het water dus waar maak je je druk om. dus ik zei tegen haar, dat ik jaren geleden met een vriendin van mij in Griekenland was en dat ze het heel eng vond om van een berg naar beneden te lopen, wat heel begrijpelijk was, we dachten een slim pad te kiezen, maar het bleek een zeer onhandig en eigenlijk geen pad pad te zijn, maar goed je bent halverwege en dan is teruggaan geen optie, dus je moet door, dus omdat ze het zo lastig vond gaf ik haar een takje met een blaadje eraan in de hand waardoor ze houvast had. dus gaf ik dat meisje ook dat takje met dit verhaal, zei er bij je moet het zo vasthouden alsof je echt een tak aan de boom vast hebt,

Ze deed het en begon over de balk te lopen, wel voorzichtig maar ze ging en het leuke was ze redde het het ging echt goed. ze haalde overkant en dat takje is de hele tijd bij haar gebleven. kind heeft het verhaal van haar leven, al weet ze niet dat ze eigenlijk gewoon zichzelf vasthield en het dus kon. prachtig om te zien.

Daarna natuurlijk ontzettend gedold met die kids, ze af en toe het water in geduwd en vreselijk gelachen met ze om alles. Het was genieten, zeker omdat de zon er was dat ons heerlijk bescheen, en ook genieten omdat we  met de collega's zoveel lol hadden. 

het was wederom een waar feest dit gebeuren, daar komt bij dat ook de boerderij waar we waren perfect is, het is er gezellig, de beheerster is echt een geweldige vrouw van geen gedoe, maar poetsen, ik hou ervan en het is altijd leuk om bij hun te zijn.

Een tip voor een leuk uitje en vooral lol met de kids of met elkaar

Boerensport



Geen opmerkingen:

Een reactie posten