dinsdag 5 september 2023

londen dag vertrek naar Londen

ik ben natuurlijk al lang en breed thuis, maar wilde de herinneringen aan Londen nog even voor mezelf bewaren maar nu zijn ze er klaar voor om gedeeld te worden met mijn lezers.

 Sinds Engeland uit Europa is gestapt, word het gezien als een land waarvoor je dus 3 uur van te voren op het vliegveld moet zijn. en welke sukkel boekt weer eens een kaartje om half 10, juist ik zei de gek.. met als gevolg dat ik dus inderdaad om half 7 op Schiphol moet zijn.. wat een ellende en dat houd ook in dat ik dus heel vroeg de bus moet pakken..  kortom dit gaat een lange lange dag worden.. waarin ik hoop ik in het vliegtuig wat kan dommelen..

Inmiddels raak ik bedreven in het inpakken, ik draai mijn hand er niet meer voor om ik pak wat ik nodig heb, gooi het op een stapel en pak het dan in de koffer in. niks niet van die handige tasjes die een ieder heeft waar men zo de loftrompet over speelt, ik doe het ouderwets, ik gooi het erin, zodat het past en dan is het klaar voor mij. het kan mee,  ik had een keurige 8.88 kilo bij me, en dat is wat ik normaal ook altijd heb al zat er nu voor de zekerheid een lange broek bij in omdat ik het weer in Londen niet helemaal goed kan inschatten.. het kan of heel warm worden tot wel 28 graden of rond de 16 graden dus ik moet maar een keer een extra broek meenemen.

De dag ervoor natuurlijk alles schoongemaakt, mijn huis, mijn bed verschoond, de wassen gedraaid, de koelkast is wederom leeg, dus ik moet voor de zaterdagavond als ik thuis kom maar iets bestellen of anders maar onderweg iets eten, we zien het wel.. het is tenslotte vakantie en dan is rust, reinheid en regelmaat wat weg.. al heb ik me wel voorgenomen dat ik in ieder geval na de vakantie me weer eens flink ga houden aan mijn gezonde eetpatroon, en daardoor hoop ik weer terug te komen op het oude gewicht en anders gaan we toch maar 2 maanden intermediair vasten.. schijnt ook heel goed te werken... we zullen zien

Er was even paniek de dag voordat ik weg ging, mijn I pad ging niet meer opladen hij bleef maar hangen op 31 en 32 % dus ik had de pest in. dacht dit komt nooit meer goed, maar nadat ik hem een keer helemaal uit had gezet en wat had geschud, even aan mijn computer had aangesloten begon hij ineens zich weer op te laden dus ik hoop dat dat goed gaat, want zonder iPad in het vliegtuig is ook niet alles, en daar komt bij ik moet dan ook nog lezen in bed dat gaat dan ook niet en natuurlijk zijn daar prachtige oplossingen voor zoals een echt boek van papier maar dat is zo zwaar om mee te sjouwen.

gelukkig bleek de oplossing vrij simpel, even de harde aanpak, uitzetten en weer opstarten en dat werkte.. dus ik was blij. 

De nacht was kort, maar goed we hebben hem doorstaan, en we zijn op, wel tot de ontdekking gekomen dat ik vergeten was mijn horloge op de oplader te leggen, zon dag gaat het dus worden. kennelijk ben ik zenuwachtiger voor Londen dan ik toe wil geven. maar ach ook dat trekt wel recht..

Gelukkig was ik mooi op tijd op Schiphol en het was zo rustig bij de douane dat ik de time slot niet nodig had. Dus mazzel. Dit wel netjes afgemeld, zelfs bij de douane werd ik er niet uit gepikt of mijn koffer, tas, schoenen of zakdoek.. ideaal dus alles is goed en het zal wel goed komen. Nog snel even een zak mini stroopwafels voor Erwin gekocht, dit in combinatie met een schuurspons uit Berlijn met Berlijnse gemutigkeit thee, moet het goed komen. 

Even doorgegeven dat ik door de douane ben en nu wachten , eindeloos wachten tot het vliegtuig vertrekt.  

We stapten een paar mensen uit Israël in, met allemaal een kalotje op, en wat ze ook deden hij bewoog niet.. ook geen haar speldjes ik denk dat ze een drukknop op hun hoofd hebben anders kan het toch niet zo stil blijven zitten. 

De vlucht ging snel heel snel, ik was er in 35 minuten even zoeken. Op het vliegveld even gezocht en ik had meteen het systeem weer door, dus kon naar Erwin en ontdek dat het regent in Londen en wie heeft er geen jas mee juist ik.. maar wel een paraplu en een regencape dus dat komt vast goed. 

Nou het gaat al helemaal goed, even alles geïnstalleerd, daarna even met Erwin , het voelt als thuiskomen voor mij bij hem, overlegt over het eten en dan met de  bus vertrekken en stap al meteen in de verkeerde bus.. ik leer het ook nooit, maar gelukkig kom ik er snel achter en kon ik overstappen naar de goede bus om naar de straat  te gaan met veel graffiti de tunnel en om de Banksy te gaan bekijken die er is . 

De Banksy gevonden en zelfs een tweede, een nieuwe uit 2023. Daarna gelopen door de leuke arch waar weer zoveel nieuwe streetart was, genieten. Daar wat gedronken in café omdat de regen met bakken uit de lucht komt, dus dat is even wat minder. 

Daarna naar de scooter bar, een must volgens Erwin. En ik ben er mee eens, heb er heerlijk gezeten in het sfeertje ben vroeger, dat het nog bestaat is geweldig gewoon.

Daarna stuurde Erwin wat tips die ik moest gaan bekijken krijg het nog druk. Maar eerst maar een nieuwe paraplu gekocht, een keurige zwarte, die uit Amsterdam meteen weggegooid, tenslotte loop je niet in Engeland met een paraplu met Amsterdam en fietsen erop, zo blij dat hij het begaf. 

Nadat ik heerlijk had lopen dwalen door Londen ben ik gedwongen door de regen de Nationale galerie in gegaan, daar stikt het van de schilderijen van reliekunst en portretten, maar ook van Picasso en van Monet en natuurlijk van gogh , de zonnebloemen, waar tig Japanners voor stonden en maar foto’s maken en selfies tot dat het me begon te irriteren, dus toen ben ik maar even gaan staan tussen ze allemaal en heb vernietigd gekeken en nadat ze ruimte hadden gemaakt heb ik mijn foto gemaakt.. dacht zo die heb ik.

Daarna terug naar Erwin waar ik Erwins verhuurder tegenkwam. Een aardige man waar goed mee te praten is. Nadat de verhuurder naar bed was gegaan zijn Erwin en ik uit eten gegaan. Heerlijk gegeten en  bijgepraat. Prachtige gesprekken weer die soms nergens opslaan maar die gaan over o.a wat is nou een bloem en wat een plant. Prachtige discussies samen, maar natuurlijk ook over hoe het nu echt met ons gaat, wat ons bezighoudt in het leven en waar we nu staan.

Kortom mooie gesprekken. We hadden een tentje uitgezocht waar je dus minigerechten kreeg, die een kapitaal kosten.. we zijn daar duidelijk niet goed in om iets goeds uit te zoeken,

Na het eten nog even bijgepraat bij de keukentafel om daarna naar bed te gaan na deze lange dag. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten