donderdag 14 september 2023

London dag 4

 Vandaag alweer de laatste dag voor ik terug ga naar Nederland, dat heeft een dubbel gevoel, achterlaten van een dierbaar iemand maar ook wetende dat dit de laatste vakantie voorlopig was in het buitenland, want nog een weekje thuis en dan beginnen de schooldagen weer en mag ik weer doen wat ik graag doe, les geven aan pubers maar ook weer het ritme wat ik pas tegen de kerst te pakken heb, dat daarna meteen weer door de kerstvakantie verknalt gaat worden.. ik weet er alles van maar ook dat zal goed komen..

Gisteravond heerlijk naar het theater geweest, als je in london bent moet je vind ik eigenlijk toch wel een musical bezoeken, ik kan daar enorm van genieten.gisteren nog lang nagepraat met Erwin over van alles en nog wat, maar ook zeker over de musical. Hij is wat milder in zijn oordeel en wat voorzichtiger, ik duidelijk niet..

Na een wat korte nacht, toch maar vroeg opgestaan, was om half 7 wakker, nog wat ga liggen dommelen en om 8 uur toch de luiken maar open gezet, om op te staan. Vandaag eerst eens naar de wijk met de meeste streetart, daar wat lunchen en dan naar brixton voor een freetour door de zo mij geliefde wijk.

Nadat ik vroeg op was nog even met Erwin gepraat en vertrokken naar de wijk met de meeste streetart. Moderne wijk waar veel te zien is. Ook is het een wijk waar veel dakloze mensen leven met de bijbehorende problematiek. 

Wat ik wat onduidelijk vind is dat men dus niet duidelijk aangeeft waar welke trein stopt op welk perron, erg vaag.

Wel is het zo dat als je op iemands tenen gaat staan. Tenminste een Engelsman dat hij dan sorry zegt..  vind ik zo bijzonder vind, ik krijg er geen genoeg van om het te proberen. En het is een heerlijk tijdverdrijf.

Maar goed ik dwaal af het is een prachtige wijk en ik ga er dwalen , had maar 2 uur de tijd voordat ik naar Brixton moest en had er spijt van dat ik niet eerder naar deze wijk ben gegaan. Goede leer voor de volgende keer. Ik kom op plekken deze keer wat maar goed is dat mijn moeder dat niet weet, ik dwaal door steegjes langs plekken waar dakloze mensen leven of hun plek hebben gemaakt. Naar urine ruikende stegen en noem maar op maar wat is het heerlijk zo rond te lopen en te genieten van dat wat de straat bied. Nieuwe trant is dat men veel dingen maakt op kranten papier en deze dan opplakt op de muren. Waar ik ook erg van geniet zijn grote ronde kunstwerken die ergens geplakt zijn en een gezicht of een deel van een gezicht vormen maar dat is gemaakt met draden die gespannen zijn. 

Daarna naar brixton gegaan mijn geliefde wijk waar ik veel te weinig kom helaas, sinds Erwin in Camden woont, toch is het thuiskomen om te gaan zitten in de overdekte markt en daar te genieten van  een kop thee en de sfeer die er hangt. Is tot rust komen. 

De freetour was aardig veel info maar we gingen niet echt diep de wijk in het bleef wat op de vlakte maar dan nog het is wandelen in Brixton.. wat wil een mens nog meer..

Daarna na mijn favoriete plek in Brixton de cheese cake store voor een kop thee met een oreo cheese cake  , erg lekker, daarna ben ik gaan lopen naar de streetart galerie maar helaas niet te vinden. Dus dan maar thee op een terras en Londen nog ff voelen. Vanavond met Erwin eten onze laatste  maaltijd samen voor een jaar, wat ga ik dat joch ( Okey hij is ook al ver in de 50) missen, maar vrienden zijn op een goede afstand van elkaar geplant zodat ze kunnen blijven groeien..in de hoogte en wie weet meer en meer naar elkaar toe. 

Gisteren maakte Erwin een prachtige opmerking toen we door Soho liepen dat hij merkte dat hij oud was omdat hij winkels zag waarvan hij niet wist wat ze verkochten met name Aziatische winkeltjes, ik kon het alleen maar bevestigen dat ik het ook niet weet. Dus ik vroeg het aan iemand jonger dan ons, die wist het ook niet dus we waren blij we waren nog niet oud.. al gingen we wel om 23.00 naar huis  terwijl we normaal door gingen tot diep in de nacht ..

Hoe de avond is verlopen in de blog van morgenochtend











 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten