zaterdag 16 september 2023

Londen dag van vertrek naar huis


Het is omgevlogen, te snel moet ik Londen weer verlaten, en daarmee ook Erwin, het is altijd een moment van weemoed, ik word er verdrietig, melancholisch van maar ook een soort van berusting, heb hem gezien en bijgepraat met hem, hem weer even gevoeld en ervaren hoe het is om samen met hem te zijn, en wat heb ik toch weer mooie herinneringen gemaakt en meegenomen... Londen blijft toch wel een stad dat me ook onder mijn huid zit, al vind ik het geen Berlijn en begrijp soms niet dat Erwin Berlijn heeft verruild voor Londen, aan de andere kant, het is een vlinder die vliegt waar hij denkt gelukkig te zijn.... en soms raakt hij het geluk dan net even aan..... en dat maakt mij blij dat dat gebeurt, toch zou het me niet verbazen dat hij binnen een aantal jaar ineens verhuisd is naar een ander land of stad.. dus daar hou ik al rekenschap mee..

Volgend jaar weet ik niet of ik de zomer naar Londen ga, waarschijnlijk ga ik met Susan in het voorjaar naar Londen dus dan zal ik Erwin ook zien.. en dan maar even niet in de zomer.. kan ik iets anders gaan bezoeken heb ik heb wel al iets in mijn hoofd wat ik wil gaan doen in de zomer naast Berlijn., en het kamperen. 

Vrijdagavond zijn we eerst samen boodschappen gaan doen, daarna, nadat alles was uitgepakt en neergelegd waar het hoorde, zijn we opzoek gegaan om ergens te eten. We kwamen na een lange omzwerving, de meeste keukens van de restaurants sluiten om 21.00 uur en soms eerder, terecht bij een tandoori restaurant. Heerlijk gegeten samen, natuurlijk ook bijgepraat en vooral genoten van elkaars gezelschap.

Na een voortreffelijke maaltijd zijn we rustig naar huis gelopen en hebben we nog lang zitten praten met elkaar. Wederom kwamen er allerlei onderwerpen langs. Rond 12 uur toch maar in bed gedoken, tenslotte is morgen een lange reisdag. Dit mede omdat er een belangrijke metrolijn het niet doet. Dus de weg naar Heathrow is altijd al lang maar nu helemaal.. 

rond 10.00 afscheid genomen van Erwin, altijd erg lastig, ik ga hem missen, maar het bijzondere is dat dat ook iets moois heeft het missen van hem.. Claudia de Brij zong het al.. ik mis je zo graag..  ( in Berlijn laat ik altijd een koffer achter, in Londen Erwin, zodat ik terug moet keren naar deze steden,.. )

Onderweg nog wel wat reepjes die ik overhad gegeven aan een dakloos iemand, ik vind ze al niet zo lekker om eerlijk te zijn. Ze waren van noten, pinda’s en karamel, dus bikkelhard maar wel voedzaam, dus ik dacht die gun ik deze man, dus ik gaf het aan hem en hij keek me aan met een lach op zijn gezicht en zei dank je wel in het Engels en toen zag ik dat deze man dus totaal geen tanden meer heeft.,,, dus die repen zullen erg lang meegaan denk ik… zoals ik al zei zeer voedzaam..

De reis naar Heathrow ging met wat horten en stoten stapte toch nog even in een verkeerde trein daar ben ik erg goed in, echt een vaardigheid en kwaliteit van mij, daardoor kom ik op de meest bijzondere plekken .. alleen niet zo handig als je een trein of vliegtuig moet halen. 

Wel mocht ik met de nieuwe lijn Elisabeth line, naar het vliegveld. Dus nadat ik Victoria lijn had gebruikt ging ik over op de Elisabeth line.. kortom ben met de Koninklijke dames mee gereden 

Maar goed ik was er ruim op tijd, meteen mijn oestercard weer opgelaten, dit om als ik weer in Londen ben me daar geen zorgen over te maken.  Daarna door de douane, moest verplicht mijn toiletspullen in een lullig zakje doen.. maar mijn adem  verfrissen en resceu pasten er niet in, maar daar kwam de oplossing of het medicijnen waren , heb gelogen en ja gezegd dus het mocht mee.. ik blij tenminste een frisse adem in het vliegtuig.. en mijn rescue werkt ook prima altijd. 

Dus bij de extra controle zei ik wederom dat het een medicijn was.. en was zonder gedoe door de douane.. maakte nog de grap dat ik licht reis met 3 bakken te vullen , een bak voor elektronica een bak met mijn koffer en een bak voor mijn rugzak.. ik krijg altijd als ik reis de vraag van KLM dat de vlucht vol zit en dat ik mijn koffer gratis mag afgeven bij de info balie.. vind ik erg dubbel men betaald 32 euro voor een koffer aan bord en ik mag dan omdat de vlucht vol zit gratis mijn koffer mee laten nemen. Ik doe het niet omdat ik dan moet wachten als ik aankom, nu kan ik meteen naar de bus dat scheelt tijd. 

De tijd op Heathrow is goed te vullen al is 3 uur wel lang om te wachten, zeker als je wilt voorkomen dat je teveel geld uit geeft. Denk dat ze het daarom doen mensen 2 of 3 uur eerder laten komen om de horeca en de winkels winst te laten maken.. heb niet begrepen op dit monument waarom je 2 of 3 uur eerder aanwezig moet zijn. 

Voordeel is wel dat ik ineens 4 reis busjes Gillette scheerschuim kon kopen, zodat ik niet meer  de komende reizen moet werken met die akelige scheergel, dus iets vroeger zijn heeft ook zo zijn voordeel. 

Nog even een extra kop thee gehaald en daarna naar de gate om te boarden het was ff onduidelijk gate 22 of 21 maar bleek 21 en wat is dat vaag aangegeven maar gelukkig wel snel gevonden, dat scheelt. . 

Nou boarden was ff een dingetje ik leg mijn telefoon op de scanner rode lichten, kruizen.. dus ik dacht foute boel, gelukkig niet dus, ik had mazzel, ik mocht op 11a zitten, dus was van zone 5 naar zone 3 gepromoveerd, van de 24a plek naar 11a prima plek, nadeel omdat je moest wachten geen ruimte meer in het bagage rek.. omdat zowel mijn koffer als rugzak in de bakken moeten.. zat bij de uitgang. Maar gelukkig mocht mijn bagage in de ruimte voorin, dus ideaal kan ik er zo uitlopen mijn spullen pakken en  naar de bus.. ideaal. 

Soms heb je nog meer geluk als je naast een gezellige jongen zit die toevallig in Groningen woont en je daar een hele reis mee kan zitten praten over van alles erg geslaagd.. en de reis vloog om. Op Schiphol afscheid genomen, en zoals zo vaak zijn deze ontmoetingen niet voor niets. Ze dienen een hoger plan.. het zet je opnieuw in beweging en tot nadenken wat is reizen en ontmoeten van mensen prachtig.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten