zondag 24 september 2023

lunchtime

 

Afgelopen zondag was het weer lunch time met Elias, al jaren rij ik langs dit restaurant, en denk steeds dat is onbetaalbaar om daar te eten.. totdat ik een speelse blik wierp op de menu kaart en me bedacht nou dat zou wel eens mee kunnen vallen, en het is een mooi stukje lopen voor mij hier naar toe, dus dat is ook lekker dat ik weer wat extra beweging krijg, alsof ik dat nog niet genoeg krijg.

Het sporten ging vanochtend niet, ik was te lui, had nog wat naweeën van gisteren van de tocht die ik gelopen had, dus ik was blij dat ik even niets hoefde, gewoon lekker lang in bed. een zondagochtend zoals een zondagochtend moet zijn in mijn beleving

Rond kwart over 12 ben ik gaan lopen naar dit restaurant, ik had een korte broek aan getrokken omdat het zo lekker weer was, tevens was het gewoon heerlijk buiten dus waarom niet. eerst moest ik even een pakketje afleveren dat verzonden moest worden, daarna kon ik zo doorlopen naar dit restaurant.

Een heerlijke wandeling was het, ik was nog maar net bij het restaurant of daar kwam Elias al aanrijden en konden we naar binnen. Elias maakte nog de opmerking jij ziet er niet sjiek genoeg uit met je korte broek, en toen ik het restaurant inkeek begreep ik zijn opmerking meteen. maar goed daar was weinig aan te veranderen.. 

We werden dan keurig ontvangen maar meteen ook vakkundig met zachte hand naar het terras gestuurd waar we een plekje kregen in de zon maar uit de wind, maar wel zo dat we niet zo in het zicht waren voor de andere, toch wel netjes gekleden gasten. Ze dacht dat ze het vakkundig had aangepakt, wel jammer dat we allebei bewust een aantal keer expres naar het toilet zijn gelopen al hoefden we niet.. dit gewoon om de feestvreugde te verhogen  en de mensen de kans te geven om over ons te praten .... en om de dame die ons bediende toch een lesje te leren.

We kregen wel heel keurig de menukaart en de uitleg van het drie gangen menu, maar dan vooral op de toon dat we het toch niet zouden nemen en dat klopt, er zat alleen maar vis en vlees bij  en dat gaat dus niet.

Dus we bestelden de spiegeleieren eentje met vlees en eentje zonder vlees er onder. ik heb iemand nog nooit zo snel op een ongepaste agressie manier het overige bestek dat we niet gingen gebruiken, zien weggrissen en de glazen veilig stellen.. nadat we hadden besteld.. de manieren waren toen al wat gezakt.

Maar goed dat kan onze pret niet drukken , we hebben erg gezellig zitten praten, al verbaasde het me wel dat we ver voor anderen al onze spiegeleieren kregen... en geloof me, ik heb beter gegeten voor die prijs, het zijn gewoon gebakken eieren, met een flufje salade onafgemaakt. kortom het was een lachertje. 

We besloten na dit gerecht ook nog een toetje te nemen.. we namen iets met bramen, yoghurt ijs en zoete wafel,. als je de prijs ziet verwacht je niets bijzonders.. nou ik bestel liever de volgende keer de oude vertrouwde dame blanche, die is gewoon lekker en goed, dit was een Frans achtig opgedekt schotel met dus kleine kliedertjes van alles wat.  De gerechten waarvan men bij Masterchef zegt dit is restaurant waardig en waarvan ik denk.. is dit alles. 1 keer diep ademhalen en het is weg.

Na het eten hebben we nog even flink zitten praten om daarna afscheid te nemen van elkaar, heerlijk om elkaar weer te zien maar dit restaurant komen we niet meer om te eten..  zeker niet als je de prijs ziet wat het heeft gekost


Geen opmerkingen:

Een reactie posten