maandag 28 augustus 2023

Uit eten met Niels

 

Af en toe besluiten vriend Niels en ik om samen uit eten te gaan, we zien elkaar vee op de sportschool, maar echt tot gesprekken komen we dan niet helaas, dus vinden we het extra gezellig en leuk om zo samen eens in de zoveel tijd af te spreken en samen lekker te praten over van alles en nog wat...

Dit keer kozen we voor de sushi tent Shabu Shabu, een restaurant waar ik wel eens eerder ben wezen eten. We hadden om 18.45 afgesproken om daar te gaan eten. Keurig op tijd waren we er , we kwamen allebei op hetzelfde tijdstip aan, toen ik net uit mijn auto stapte stapte Niels van zijn fiets af, tegen de tijd dat hij zijn fiets aan de ketting had gelegd,was ik bij hem en konden we zo het restaurant in lopen.

Niels was zo slim om te reserveren, dus we kregen een prachtige plek om te gaan zitten en te gaan eten. we kozen naast all you can eat ook het all you can drink optie. met als gevolg dat we dus heerlijk gewoon vrij konden genieten van de luxe gewoon te kunnen eten en te kunnen drinken.

Gelukkig was de keuze in vegetarisch en veggie erg goed, voor Niels was er volop vlees en vis te kiezen.. dus we zaten goed.

We hadden ook iets te vieren, Niels had zijn diploma gehaald, waardoor het eten even extra  feestelijk werd samen.

We besloten om rustig te beginnen,maar zoals altijd in dit soort eetschuren, verzand je al gauw in en soort van hebzucht en vreet je de krampen in je kaken.

Je ogen zijn groter dan je maag, je vingers om iets aan te klikken zijn te snel om je te doen beseffen dat het eigenlijk wel genoeg is.. dus je eet behoorlijk door, en het was heerlijk, ruime keus en dan de prijs en kwaliteit verhouding heel mooi.

Terwijl we nog lekker zaten te eten zei Niels ineens, we moeten opschieten met de thee, want we hebben maximaal 2 uur gratis eten en drinken.. dus we bestelden meteen 4 koppen thee na al het water wat we hadden gedronken. De ober was wat verbaasd, want het bleek dat we ook nog na de tijd van 2 uur, gratis thee konden bestellen etc.

Maar ja we hadden het al besteld, daarna ging de tocht naar de toetjes afdeling.. en dat is een paradijs om daar iets uit te mogen kiezen vind ik, voor het eerst me eens gewaagd aan de zwarte sesam ijs, heerlijk, ook de groene thee ijs geprobeerd maar die vind ik wat muffig smaken.. niet zo mijn ding. maar het wat gewoon lekkere sorbet ijs.. ook de bij-toetjes waren erg in trek.. en daar is dan ook dankbaar gebruik van gemaakt zoals o.a. de spekkoek.

Rond half 10 hebben we opgebroken en nadat we afscheid hadden genomen om elk weer ons eigen weg te gaan, waar we bevestigden dat het weer een geweldige avond was geweest voor ons samen en dat we dat snel weer doen, en  met de wetenschap dat we vrijdag weer uit eten gaan maar dan met de  Dominihamama groep bij een geweldige tent in de Herenhof... het leven is gewoon 1 en al feest.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten