zaterdag 19 augustus 2023

Red white and royal bleu ( film)

 

Toen ik zag dat deze film te zien was, was ik meteen weer even heel erg fan van de app van Prime video, ik kijk er weinig, maar deze film is geweldig leuk om te zien, zeker de worsteling van de prins die eigenlijk niet voor zijn gevoelens mag uitkomen,. daar komt bij het is een mooie film die ontroert maar die je ook laat lachen, daarnaast is het ook een film die je tot na denken zet, waarom mensen niet gewoon mogen voelen wat ze voelen, al komen ze van koninklijke huize.. 
Deze film heb ik 2x gezien en wederom raakt hij me.. tranen. dus als je prime hebt ga deze film zeker bekijken hij is meer dan de moeite waard om te zien..

recensie van de film

Alex Claremont-Diaz (Taylor Zakhar Perez) is de zoon van de Amerikaanse president Ellen Claremont (Uma Thurman) en heeft een bloedhekel aan prins Henry (Nicholas Galitzine), de jongere broer van de Britse kroonprins Philip (Thomas Flynn). Tijdens de bruiloft van Philip loopt de situatie volledig uit de hand en zorgen de twee kemphanen voor een groot schandaal.

Een geheime affaire in Red, White & Royal Blue

Om de situatie te redden, moeten de mannen doen alsof ze beste vrienden zijn en dat gaat hen moeizaam af. Alex is een charmeur die doet waar hij zin in heeft, terwijl Henry een stijve hark is en zich vooral richt op zijn koninklijke taken. Maar dit is een romantische comedy en dan worden tegenpolen altijd verliefd op elkaar. De vonk springt over tussen de twee en om een groter schandaal te voorkomen, houden ze hun affaire geheim.

Taylor Zakhar Perez en Nicholas Galitzine hebben chemie

Een romcom valt of staat met de chemie van de hoofdrolspelers en dat zit wel goed bij Red, White & Royal Blue. Beide acteurs hebben al de nodige ervaring met romantische films. Taylor was de knappe verleider in The Kissing Booth 2 en Nicholas Galitzine liet harten sneller kloppen in Purple Hearts en Cinderella – de slechte versie met Camila Cabello. Alsnog is het verrassend om te zien wat een knallende chemie ze met elkaar hebben.

Van rivalen naar lovers

Dat is maar goed ook, want het verhaal overtuigt niet helemaal. De Prime Original is gebaseerd op het gelijknamige boek en het is duidelijk dat het verhaal is ingekort. Daardoor gaan de mannen heel snel van rivalen naar lovers. Door de klik tussen de acteurs valt dat amper op. Daarnaast hebben de twee ook nul problemen met de seksscènes en worden de gepassioneerde momenten op een stijlvolle manier in beeld gebracht.

Uma Thurman kan geen Texaans accent

De verschillen tussen Alex en Henry zorgen voor komische momenten, maar stafchef Zarah (Sarah Shahi) is met haar pittige one-liners het grappigste personage in de film. Zij had best wel een grotere rol mogen hebben e . Van Uma Thurman kan ik dat jammer genoeg niet zeggen. De muze van Quentin Tarantino maakt weinig indruk als president en haar ‘Texaanse’ accent doet pijn aan mijn oren.

Conclusie

Red, White & Royal Blue volgt braaf de regels van de romantische comedy, maar met twee knappe acteurs die elkaar de kleren van het lijf scheuren, weet de Prime Video Original alsnog te verrassen. De film duurt wel iets te lang en Uma Thurman mag nooit meer een Texaans accent doen, maar Taylor Zakhar Perez en Nicholas Galitzine spatten van het scherm af.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten